Заступник голови ЦВК Андрій Магера заявив, що на президентські вибори 2019 року політики продовжать засівати українців грошима.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, він відзначив, що календарні президентські вибори стануть вже другими, якій фактично відбудуться під час війни з Росією. Проте бажання українців брати гроші від різних кандидатів нікуди не поділось.

"Це будуть другі президентські вибори, які пройдуть в період фактичної збройної агресії Російської Федерації проти нашої країни. Разом з тим, такий фактор, як здатність виборців брати гроші від штабів кандидатів, вона на жаль нікуди не зникне", - зазначив Магера.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Більше того він розповів, що соціологи вже фіксують масове бажання українців голосувати під прицілом матеріальних чинників.

"Соціологія фіксує - величезна кількість людей готуються, як голосувати саме, беручи до уваги матеріальні чинники. Я не думаю, що вибори 2019 року найбіль будуть відрізнятися від виборів 2014 року. Якогось особливого відмінності, на мою думку, не буде", - сказав Магера.

Разом з тим варто відзначити, що політичні експерти заявляють, що вибори, які пройдуть навесні 2019 року, повинні запам'ятатися українцям, як виборчий процес з найскладним вибором.

Відомо, що кандидатів на головний політичний пост країни аж три десятки. І звичайно, ніхто не забуває про агітацію, для якої вже набирають групи молодих людей.

"Ми зараз для роботи в Києві набираємо дві команди агітаторів. Одну для роботи в наметах: роздача листівок, озвучування основних програмних меседжів кандидата. Друга – агітація по домівках: обійти квартири і до кожної двері (поштова скринька) кинути (засунути) передвиборні листівки (наклейки). Зарплата — від 500 гривень на день", — розповів роботодавець, який представився Вадимом.

За його словами, найближчим часом проводитиметься набір в третю команду, яку умовно можна назвати "аніматорами". Це будуть молоді хлопці, які зможуть проводити різні конкурси і розваги для дітей потенційних виборців. Їх мета — забавлятимуть діток і вкладати потрібну інформацію у голови їх мам і тат.

Нагадаємо, кати Майдану всілися у тепленькі крісла антикорупціонерів.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям показали, куди підуть гроші із "п'яного бюджету" 2019 року.

Також "Знай.ua" писав, що Зелеленський розповів про президентство.

Вибори президента України 2019: за кого голосуватимуть українці.