В Україні з 1 січня 2019 року анонсували підвищення мінімальної заробітної плати.

зарплата
зарплата

Про це сказано в законі про державний бюджет, який вступив в силу.

У документі йдеться, що мінімальна зарплата зросла на 12% - 3723 до 4173 гривень.

Підвищення зарплати
Підвищення зарплати

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Згідно з пояснювальною запискою до проекту держбюджету, який Кабмін подав до Верховної Ради у вересні, середньомісячна заробітна плата в 2019 році складе 10129 гривень і в реальному вимірі (з урахуванням інфляції) збільшиться на 6,9%.

Верховна Рада
Верховна Рада

Варто нагадати, що відповідно до закону про держбюджет-2018, з 1 січня минулого року мінімальна заробітна плата зросла на 16% - з 3200 до 3723 гривень, середньомісячна заробітна плата в 2018 році складе 8629 гривень і в реальному вираженні збільшиться на 10,9%.

Нагадаємо, в Україні відзначають незначне зростання заробітної плати.

Зарплата
Зарплата

Як повідомляє державна служба статистики, в місячному вираженні реальна зарплата скоротилася на 2%. Зарплата в Україні у листопаді 2018 року зросла на 11,4% в річному вираженні. Її порівняли з зарплатою в листопаді минулого року.

У Держстаті уточнюють, що всі ці цифри і порівняння не враховують дані тимчасово окупованої Росією Криму та частини Донбасу.

Зарплата
Зарплата

Якщо взяти в місячному вираженні, підрахували статисти, то в місячному вираженні в порівнянні з жовтнем - реальна зарплата скоротилася на 2%.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у 2019 році пенсії українським пенсіонерам виплачуватимуть за новим принципом.

пенсії в Україні
пенсії в Україні

З 1 січня 2019 для майже 2 мільйонам українцям, які досягли 65-річного віку, проведуть перерахунок пенсій, повідомляють у Пенсійному фонді.

Про це сказала директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Олена Охріменко,- передає Politeka.

Також Знай.ua писав про те, що віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко анонсував суттєве підвищення пенсій у наступному календарному році.