З нового 2019 року в Україні набув чинності податок на додану вартість на ввезення товарів у міжнародних поштових відправленнях на суму понад 100 євро для одного одержувача-фізособи.

Цю інформацію передає "ХВИЛЯ".

Для застосування зазначеної норми пропонується встановити перехідний період з 1 січня 2019 року по 30 червня 2019 року, протягом якого, у першому півріччі податком на додану вартість будуть обкладатися товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 150 євро.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, Укрпошта з 1 січня підвищує тарифи відразу на 15%. Тепер українцям доведеться двічі подумати, перед тим як скористатися послугами державного сервісу, адже альтернатив на даний момент досить.

Також стало відомо, що пересилання непріоритетних листів вагою 1 г - 3 кг зросте на 14,3%, пріоритетних - на 11,1%. Таким чином, пересилання відправлень по тарифу "Стандарт" вагою 10 кг буде коштувати 42 грн в межах області, 48 грн - в межах країни (діючі тарифи 39,6 грн і 45,6 грн відповідно). А ось для посилок вагою 30 кг тарифи становитимуть 80 грн в межах області, 85 грн - в межах України (діючі тарифи 75 грн 81 грн відповідно).

При цьому обмеження розмірів відправлення по довгій стороні для тарифної лінійки "Стандарт" збільшиться з 50 см до 70 см, ціна за адресний паркан відправлення - на 3 грн, до 15 грн.

Варто нагадати, що "Укрпошта" і Пенсійний фонд повідомляють українцям, що з приводу пенсій та їх доставки хвилюватися не потрібно. Як і раніше соцвиплати будуть доставлятися, а кількість відділень пошти не зміниться. Про закриття зараз мова не йде. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян на зустрічі з членами Наглядової ради "Укрпошти".

Раніше портал писав, що Укрпошта залишить українців без новорічних подарунків.

Як повідомляв Знай.uа, ваші рідні можуть залишитися без подарунка, українцям повідомили тривожні вісті.

Також Знай.uа писав, скандальний закон про посилки прийнято, наскільки спустошать гаманці українців нові правила.