За повідомленням прес-служби НБУ, за 11 місяців 2018 року було вилучено із загального обігу та утилизироно банкнот загальною сумою в 41,6 млрд гривень.

"За січень-листопад 2018 Національним банком України утилізовано непридатних до обігу банкнот в кількості 594,8 млн. штук на загальну суму 41 638 млн гривень", – кажуть у прес-службі Нацбанку.

НБУ
НБУ

За інформацією НБУ, за рік утилізовано по номіналу банкноти: 1 грн – 60,4 млн одиниць; 2 грн – 34,8 млн; 5 грн – 57,2 млн; 10 грн – 73,1 млн; 20 грн - 58,8 млн; 50 грн – 99,9 млн шт.; 100 грн – 112,0 млн шт.; 200 грн – 87,3 млн; 500 грн – 11,3 млн.

В Національному банку підкреслюють, що 2018 році загальні показники стали значно менше ніж за відповідний період 2017 року.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також НБУ заявляє, що під знищення потрапляли не тільки звичайні купюри, але і монети.

"Придатні до обігу монети також вилучаються з готівкового обігу та знищуються Монетним двором Банкнотно-монетного двору НБУ. Метал непридатних до обігу монет іде на переплавку", – кажуть у банку.

Нагадаємо, Експерти дали прогноз на 2019 рік: що буде з зарплатами і доларом

Згідно з даними Національного банку, а 2018 році зростання економіки України склав 3,4%, а ось в наступному очікується уповільнення до 2,5%. Причин кілька - як зовнішні (уповільнення світової економіки), так і внутрішні (податкове навантаження). Інвестори не хочуть мати справи з Україною, передає "ХВИЛЯ".

Виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко розповів про проблеми іноземних інвестицій

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Українцям стане простіше здати зношені купюри: куди нести

Сьогодні, 2 січня, в силу вступила постанова Національного банку України, згідно з яким тепер українці зможуть нести зношені і пошкоджені купюри не тільки в НБУ, але і комерційні банки.

Мова йде про пошкоджених банкнотах втратили платіжні ознаки в результаті НП (пожеж, повеней, забруднення хімікатами тощо).

Також Знай.uа" писав про те, що В Україні запрацювали нові правила купівлі валюти: все заради гривні