З 1 січня стартувала програма уряду щодо монетизації субсидій українцям. Ця програма також вимогою Міжнародного валютного фонду в рамках виділення Україні чергового траншу. Виплата громадянам "живими" грошима в 2019 році пройде у три етапи.

Про це розповіли представники Мінсоцполітики.

На першому етапі, з 1 січня 2019 року, монетизацією пільг і субсидій зможуть скористатися ті сім'ї, які звертаються за державною допомогою вперше.

У Мінсоцполітики детально розповіли, як це буде працювати, та що потрібно зробити громадянам вже сьогодні.

"Субсидія від держави буде приходити на персональний обліковий рахунок в Ощадбанку. Банк буде розраховуватися за субсидіанта з постачальниками комунальних послуг, і відразу інформувати смс-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку, - пояснюють в прес- службі Мінсоцполітики. - Наприклад, домогосподарству виділена субсидія на газ, воду, електроенергію у загальному розмірі 1500 гривень, а сума всіх комунальних платежів становить 2000 гривень. Тоді 1500 субсидійних гривень Ощадбанк перерахує постачальникам і проінформує субсидіанта про те, що йому залишилося доплатити за комуналку 500 гривень".

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще


На другому етапі, з 1 травня, такою монетизацією зможуть скористатися ті українці, які отримують субсидії або пільги вже багато років і користуються державною допомогою в літній період.

Третій завершальний етап розпочнеться восени. З 1 жовтня 2019 року, запрацює повномасштабна монетизація.

У цьому випадку кошти перерахують усім субсидіантам за результатами попереднього опалювального сезону та повернуть ту частину, яку громадяни змогли зекономити на субсидії.

Нагадаємо, з нового року в українських містах зросли тарифи на опалення та воду.

Як повідомляв "Знай.ua", з січня 2019 в Україні подорожчають комунікаційно послуги, зокрема кабельне телебачення стане не всім по кишені.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні набув чинності закон про податки на посилки з-за кордону. Нові суми відіб'ють бажання українців займатися інтернет-шопінгом.

Дивіться: Все про монетизацію субсидій в Україні