Епідемія кору в Україні сягнула апогею, кількість хворих сягає декількох тисяч, медики б'ють на сполох та закликають громадян терміново робити вакцинацію.

Лікарня
Лікарня

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення МОЗ.

За попередньою інформацією, у Львівській області 3 січня розпочалася спецоперація для підвищення рівня імунізації дітей у віці від 6 до 18 років та захисту від поширення смертельного захворювання - кору.

"Підвищення рівня охоплення щепленнями - це питання національної безпеки. Наскільки суспільство розвинене, так воно і вакциновано. Ми починаємо у Львівській області спецоперацію, мета якої - мобілізувати всю область для захисту населення від кору. У 2018 році на Львівщині з ускладнень від кору померло двоє дитини - трирічні хлопчик і дівчинка. На жаль, вони не були щеплені ", - зазначила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Варто додати, що наразі саме Львівська область є "лідером" за кількістю зареєстрованих випадків захворюваності на кір і одним з Антилідером за рівнем охоплення щепленнями проти кору: захворіли 12 тис осіб, з них понад 7 тис взагалі не були щеплені, інші мали тільки одну дозу КПК.

"В Україні досить вакцин від кору, вони повинні бути у всіх медичних закладах, де проводяться щеплення вакцинами, закупленими за державний рахунок. Якість всіх вакцин перевірено Всесвітньою організацією охорони здоров'я - вони якісні, ефективні та безпечні. Зараз проблема полягає лише в тому, що багато українців не роблять щеплення собі і своїм дітям ", - розповіла заступник міністра охорони здоров'я Ольга Стефанишина.

У МОЗ додали, що такі спецоперації плануються в інших областях України, де рівень охоплення планової вакцинації найменший - Івано-Франківській, Закарпатській, Одеській.

лікарня
лікарня

"З другої половини лютого протягом кількох тижнів ми зручно і безпечно для всіх проведемо вакцинацію дітей від 6 до 18 років в організованих колективах - школах, при обов'язковій умові - згоду батьків", - сказав гендиректор Центру громадського здоров'я Володимир Курпіта.

У МОЗ нагадують, що протягом 2018 року на кір захворіли 54 тис 481 осіб - 20 тис 204 дорослих і 34 тис 277 дітей. Мали місце і летальні наслідки хвороби - від ускладнень кору померло 16 чоловік дванадцять дітей і четверо дорослих.

Нагадаємо, у Києві за добу від грипу померло дві жінки.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Україну продовжує атакувати епідемія грипу, яка уже декілька разів ознаменувалася летальними випадками, коли пацієнтів не вдалося врятувати.

Також Знай.ua писав про те, що невакцинованим дітям заборонили відвідувати дитячі садки.