Російські окупанти в анексованому Криму вчергове відклали відкриття залізничного руху через незаконно збудований Керченський міст.

"Грандіозний" проект виконаний зі значними помилками, які тепер не дозволяють запустити рух мостом. Зокрема, неправильно спроектовані залізничні підходи. Про це повідомляє МінТОТ.

"Через помилки проектувальників ЗАТ "Ленпромтранспроект" (м. Санкт-Петербург) уряду Російської Федерації доведеться додатково виділити майже 3 мільярди рублів (44 млн дол.) для завершення будівництва залізничних підходів до Керченського мосту, про що свідчить розпорядження Уряду Росії від 27.12.2018 № 2957-р", - йдеться у повідомленні.

Також українське міністерство підтвердило, що ґрунти не можна використовувати для насипу під залізничне полотно.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"У зв’язку з відсутністю в достатньому обсязі необхідних будівельних матеріалів, у листопаді 2018 року зустрілися представники окупаційної влади Криму та Абхазії. Вони говорили про можливість постачання на тимчасово окупований півострів матеріалів (щебінь, пісок, гравій) для будівництва траси "Таврида" та про розширення асортименту торгівлі іншими будівельними матеріалами," - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що у залізничному тунелі, який будується в районі селища Октябрське, поруч з місцем археологічних розкопок Бієлі, у 2018 році стався зсув порід, який пошкодив кріплення тунелю.

"Саме з цим пов’язані затримки виконання всіх будівельних робіт, в тому числі скасування тендеру на електрифікацію ділянки залізничного мосту через Керченську протоку", - зазначають у міністерстві.

Окупанти 20 серпня 2018 року оголосили тендер на електрифікацію ділянки залізниці через Керченську протоку (до селища Багерово).

"Вартість робіт за контрактом була встановлена у 4,1 млрд рублів, прийом заявок був до 28 жовтня 2018 року. 19 листопада відповідний конкурс було скасовано. За офіційною версією влади РФ, причиною стало проведення археологічних розкопок", - повідомляється.

Нагадаємо, Кримський міст не переживе зиму: "осідає на дно", Путін безсилий. Експерти спрогнозували сумну долю "кремлівської гордості".

Як повідомляв Знай. ua, справа "кримських диверсантів": заарештовані українці надали докази злочину ФСБ, тотальна фальсифікація. У так званому "суді" Криму відбулося чергове слухання гучної справи.

Знай. ua писав, що полонений український моряк здивував відважним вчинком. Співробітник СБУ Андрій Драч, захоплений ФСБ біля Керченської протоки, офіційно визнав себе військовополоненим.