У мережі з'явився переклад тексту томосу про автокефалію об'єднаної Православної церкви (ПЦУ).

Його опублікував посол України в Туреччині Андрій Сибіга у своєму Twitter.

"Переклад підписаного Вселенським патріархом Варфоломієм I в присутності президента України Петра Порошенка і його дружини Марини і митрополита Київського і всієї України патріаршого і синодального томосу про надання автокефалії Православної церкви України". Андрій Сибіга

У тексті йдеться про те, що втокефальная церква України визнає головою апостольський і Вселенський патріарший престол. Крім того, митрополит Київський і всієї України і архиєреї церкви України обираються відповідно до канонів і згідно з положеннями статуту. Українська церква також повинна брати участь у вирішенні важливих канонічних та інших питань у міжправославних нарадах.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Нагадаємо, політолог Тарас Березовець показав кілька фотографій з-за лаштунків підготовки до церемонії надання Томосу Україні. Відповідні фото він опублікував у Facebook.

Крім того, політолог зазначив, що сьогодні знаменний день в Історії України, адже Вселенський патріарх надасть керівнику Об'єднаної церкви Томос.

"Сьогодні без перебільшення історичний день для українського православ'я. І ми ще до кінця не усвідомлюємо важливість того, що відбувається. Цього моменту чекали десятки поколінь українців", – підписав Березовець фотографії.

Разом з тим варто зазначити, що Вселенський патріарх Варфоломій звернувся до православних патріархів і архієпископів автокефальних православних церков підтримати надання автокефалії Православної церкви України.

Як повідомляв "Знай.uа", Єпіфаній змінив вектор і зробив несподівану заяву про РПЦ.

Також "Знай.uа" писав, що вінницький священик зібрався нам'яти боки РПЦ на суді.