За минулу добу, 5 січня, бойовики на Донбасі, у зоні проведення Операції об'єднаних сил, чотири рази відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Цю інформацію повідомили в прес-службі Операції об'єднаних сил.

"5 січня російські окупаційні війська 4 рази порушили режим припинення вогню. При цьому випадків застосування озброєння, забороненого мінськими угодами не зафіксовано". йдеться в повідомленні

Так, бойовики обстріляли позиції ВСУ в районі міста Авдіївка на Донецькому напрямку і поблизу селищ Павлопіль, Лебединське, Водяне на Маріупольському напрямку. При цьому вони використовували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"За минулу добу жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не отримав поранень. У відповідь на провокації супротивника підрозділи Об'єднаних сил застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, 5 січня, одного окупанта було знищено і один поранений". йдеться в повідомленні

Нагадаємо, в четверг, 3 січня, гуманітарна допомога на суму 2 мільйони 100 тисяч гривень прибула на український Донбас від французьких благодійників, пише 24.

"Допомога Сходу" – спільний проект командування ООС і волонтерів, які вже не вперше допомагають прифронтовому сходу.

У Краматорську розвантажили цілу фуру необхідного для військових і цивільних лікарень Донеччини та Луганщини. Зокрема, апарати для масажу, медодяг, матраци, ліжка, засоби гігієни, рентген та ортези. Все оглядав особисто командувач ООС Сергій Наївши.

"Замість звичайного гіпсу – сучасний, з відповідними липучками. Одягається на пошкоджену ділянку, з них можна рухатися вільно і відповідно контролювати натягу, щоб хворому було комфортно перебувати в гіпсі", – відповів командувач ООС.

Як повідомляв "Знай.uа", окупанти залишили жителів Горлівки без мобільного зв'язку.

Також "Знай.uа" писав, що терористи так відгуляли Новий рік, що повбивали один одного.