Сьогодні дуже цінують робочі руки. На ринку праці катастрофічно не вистачає гарних спеціалістів, а кожен сьомий працівник, за статистикою, не має необхідної кваліфікації.

Про це повідомляє "businessua.com"


В Україні кожна сьома запропонована вакансія – це робота без кваліфікації. Роботодавці готові не тільки безкоштовно навчати, але й платити десятки тисяч гривень. Серед запропонованого – не тільки вантажники, автомийщики або прибиральниці.

Загалом, близько 13% на українському ринку праці - це вакансії, які не вимагають кваліфікації.

Цукерки українського кондитера Олени Слободянюк розбирають швидше, ніж шампанське перед Новим роком. А ще два роки тому до таких сирників і пряників дівчина була не ближча, ніж Земля до Марсу.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"До цього працювала 5 років піар-менеджером, а до цього 2 роки працювала бухгалтером. Це так якщо коротко, а насправді було дуже багато різних спроб і професій – починаючи з промоутера і помічника сомельє, потім був маленький досвід роботи офіціантом", – ділиться Олена Слободянюк, кондитер.

гроші

Тому дівчина упевнена. щоб у нашій країні гарно заробляти, не обов'язково потрібно мати профільну освіту. Головне - бажання вчитися та розвиватися. Отримати необхідні навички сьогодні допоможуть курси. А ще потрібно експериментувати і не зупинятися на досягнутому.

Зараз її солодощі охоче замовляють через соціальні мережі. Олена налагодила службу доставки, а відгуки клієнтів – вважає найкращою рекламою. Тим, хто не готовий починати власну справу, варто пошукати вакансії.Так зробила луганчанка Оксана Коваленко.

Ринок праці потребує робочих рук

Робочі руки нині в ціні, кажуть експерти ринку праці. Сьогодні у кожному місті можна знайти сотні вакансій для майстрів. Також і зарплати різни, а це вже залежить від регіону.

"У нас є вакансії у великих промислових містах, таких, як Харків, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя – різноробочі виробничі процеси на суму в 12-15 тисяч гривень", – каже Тетяна Пашкіна, експерт ринку праці.

Служба зайнятості

Серед дефіцитних професій: вантажники, їм готові платити 7-Також потрібні і обвальщики м'яса та риби, ставка – від 11 тисяч. Не вистачає у містах і прибиральниць, слюсарів ті ін.

Нагадаємо, заробітчани у Польщі пакують валізи, знайшли інший рай.

Як повідомляв раніше Знай.ua, безробітних у 2019 будуть режструват по-новому.

Також Знай.ua писав, що в мережі показали найвродливішу продавчиню риби у світі.

Дивіться: Робота в Європі. Де та скільки платять трудовим мігрантам