Глава Російської православної церкви патріарх Кирило передбачив пришестя антихриста. Як вважає священик, існування інтернету — це вісник апокаліпсису. Таку заяву він зробив під час різдвяного інтерв'ю одному з російських телеканалів.

Крім цього, Кирило заявив, що гаджети – це те ж саме, що і алкоголь з наркотиками, оскільки позбавляють людину свободи. Антихрист ж, як вважає патріарх, є особистістю, яка стоїть на чолі світової павутини і контролює весь людський рід. На думку священика, небезпеку становить вся структура Інтернету.

В інтерв'ю Кирил сказав про те, що в майбутньому можуть з'явитися і технічні засоби, та методологія, які нададуть не лише доступ до різної інформації, але також і її використання. Як вважає священик, у руках тих, хто буде володіти знаннями про події у світі буде сконцентрована величезна влада. Він категорично заявив, що в найближчому майбутньому не повинно бути єдиного центру, інакше люди самі наблизять свій апокаліпсис.

Також священик закликав людей не бути залежними від різних гаджетів, оскільки їх поширення може призвести, як він вважає, до вселенського контролю над усіма людьми.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто відзначити, що сам Кирило не є сильним противником використання різних технічних пристроїв, а лише вважає, що не варто допускати крайнощів в їх використанні.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що глава російської церкви направив лист до Вселенського патріарха Варфоломія, в якому були присутні загрози, що є ознакою слабкості. На думку патріарха Філарета, московські священики зазнали краху, оскільки йшли проти волі Божої. А те, що написав Кирило – це ницість, до якої він опустився, коли виступає проти свого побратима.

Як повідомляв портал "Знай.uа": митрополит Варшавський і всієї Польщі Сава у своєму листі Вселенському патріарху Варфоломію висловив деякі зауваження щодо надання українській церкві Томосу.

Також "Знай.uа" писав, що керівництву музею Києво-Печерської Лаври та Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника вказали приступити до складання позовів про закінчення оренди УПЦ МП своїх приміщень.