Що потрібно зробити

у цей день більш багаті поселянки пекли пиріг і свіжим несли його рано вранці до церкви, щоб пригостити Богородицю. Ви можете зробити так само, принести пиріжки. Чи роздати їх бідним, хто просить подаяння. В цей день варто з більшою повагою, ніж раніше, поставитися до акушерів. Справа в тому, що це був день вшанування повивальних бабок, тому зараз можна вручити подарунок або частування колишньому або майбутньому акушеру. Жінки, які вагітні, можуть піднести дарунок і тоді пологи пройдуть легко. Хоча зараз вас навряд чи пригостять такою смачною олійно-вершковою кашею у відповідь, як раніше.

Також сьогодні звертаються з молитвами до пророка Давида. Зазвичай просять захистити в дорозі від всяких напастей, розбійників, звірів, аварій, злодіїв і так далі. Також день добре підходить для гри на музичних інструментах, і щоб займатися столярством.

Існує давній звичай читати замовляння на щастя на другий день Різдва. Щоб його прочитати слід вийти в 3 години ночі на вулицю і підняти руки, тянучись в небо. При цьому сказати слова:

Відкрийся, небо святе,
Дай мені щастя золоте.
Скільки на тобі, небушко, ясних зірок,
Стільки б мені (ім'я) щасливих сліз.
В ім'я Отця і Сина і Святого Духа.
Амінь.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Сьогодні краще не купувати мотузку. Інакше вважається, що у вашому роду можуть бути повішені або удавленники. Щоб у будинок не накликати небіжчика також не їдять кисіль і не варять його.

Знаючі люди радять сьогодні позбутися від розбитого посуду, щоб не накликати біду. Також є спосіб назавжди позбутися від болю в ногах. Треба знайти місце, де немає слідів людей на снігу, наступити на рівний сніг і прочитати слова:

Господь народився, ангел розчулився.
Я встала поруч, хвороба від моїх ніг відстала.
В ім'я Отця і Сина і Святого Духа.
Амінь.

Раніше Знай.ua писав, нові правила прописки вдарять по гаманцю і гордості українців. Перевіряти будуть навіть засоби гігієни та одяг

Нагадуємо, Томос взято, на черзі – патріархат. Філарет розкрив плани УПЦ, Константинополь підтримає.

Раніше Знай.ua повідомляв про способи догляду за волоссям взимку, щоб вони не електризувалося, і можна було виглядати відмінно і доглянуто завжди.