Американське видання з військової тематики We Are The Mighty оприлюднило рейтинг країн, які мають гірші військово-повітряні сили в світі.

У списку з 10 пунктів Україна займає шосте місце. Очолила антирейтинг Сирія, друге і третє місця дісталися КНДР і Саудівської Аравії відповідно.

Українська авіація
Українська авіація

ВВС Україна опинилися в переліку через застарілу техніку, поганого обладнання і слабку підготовку льотчиків. В число десяти країн з найгіршими ВВС потрапили також Мексика, Пакистан, Іран, Греція, Китай і Канада.

Українська авіація
Українська авіація

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

При складанні рейтингу враховувалися такі фактори як географія, логістика, природні та промислові ресурси, різноманітність і чисельність озброєнь і техніки, людський ресурс та ін.

Дивіться: рейтинг авіацій різних країн світу

Як відомо, минулого року українські збройні сили посіли 29 місце у рейтингу найсильніших армій світу за версією проекту Global Firepower. Загалом у рейтингу представлені 136 країн. Індекс сили фахівці визначали за 55 критеріями.

Рейтинг армій світу (1)
Рейтинг армій світу (1)

Експерти фокусувалися не на кількості зброї, а на її розмаїтті. Також при ранжуванні не враховувались ядерні запаси, хоча їх наявність була бонусом.

Рейтинг армій світу (2)
Рейтинг армій світу (2)

Україна з населенням у 44 мільйони має 1,18 мільйона осіб військового персоналу, з яких актив - 182 тисячі, а 1 мільйон - резерв. Оборонний бюджет України оцінюється у 4,88 млрд доларів.

Рейтинг армій світу (3)
Рейтинг армій світу (3)

Дослідники оцінили потужності України наступним чином: сила авіації - 240 повітряних суден, бойових танків - 2 214, бойових машин - 11 868, самохідної артилерії - 1 302, тягової артилерії - 1 669, ракетних установок - 625, актив Військово-морських сил - 25 суден.

ЗСУ
ЗСУ

У світовому рейтингу лідирують Сполучені Штати Америки, друга - Росія, третій - Китай. Четвертою стала Індія. А замикає топ-5 - військо Великої Британії.

Дивіться: Рейтинг армій світу: чому Україна - на 29 місці

Нагадаємо, окупанти накрили українських моряків сотнями снарядів. Як повідомляв "Знай.ua", українська армія отримала тисячі одиниць нової техніки. Також "Знай.ua" писав, в Одесі помер 20-річний солдат строкової служби, який дістав травми в котельні в результаті розриву котла наприкінці 2018 року.