Україна в найближчі кілька років може ввести безвізовий режим з мінімум 20 країнами, в які входять Азія і Латинська Америка, про що заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Про це повідомляє УНН, посилаючись на слова чиновника.

Як розповів сам Клімкін: "Буде безвиз. І Латинська Америка є, і Азія. Ми насправді через два роки вийдемо там в 20-20 плюс. Через два роки, оскільки там є такі технічні, технологічні питання - Латинська Америка та Азія".

Як стверджує міністр, ні в одній з країн, з якою Україна має безвізовий режим, немає ніяких проблем з українцями.

Не так давно стало відомо про те, що кордони для громадян України відкривають країни Прибалтики, в які відтепер наші співгромадяни можуть подорожувати по ID-карткам.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як раніше повідомляла прес-служба Міністерства внутрішніх справ України: "Ви можете за ID-картою відвідувати без паспорта Туреччину, Грузію, і Катар, а найближчим часом до цього переліку додасться і країни Прибалтики".

Пластикові картки мають перевагу над звичайними паспортами, унаслідок чого українців закликають швидше їх обміняти. Пластиковий документ практично неможливо підробити, при цьому ніяких труднощів зі зчитуванням інформації з них, приміром, банківськими установами не буде.

Документ, який відрізняється високою безпекою, робиться протягом 20 днів і коштуватиме українцям 279 гривень, що є адміністративним збором. Перша картка громадянам України видається виключно за місцем реєстрації.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що американці все менше потребують некваліфікованої робочої сили, внаслідок чого Міністерство внутрішньої безпеки США з кінця минулого року анонсував значне ускладнення процедури отримання візи, яка традиційно розігрується серед працівників низької кваліфікації.

Як повідомляв портал "Знай.uа": заробитчанка, яка 16 років пропрацювала в Іспанії, повернулася в Україну і розповіла історію, після якої бажання виїхати на заробіток різко поуменьшится у кожного. Також жінка дала кілька порад для людей, які планують виїхати на роботу в інші країни, щоб не зіткнутися з проблемами на кордоні.

Також "Знай.uа" писав, що президент України Петро Порошенко розповів, що за час дії безвізового режиму ним скористалися більше 2 мільйонів українців.