Днями стало відомо про те, що у ВР зареєстрували законопроект про внесення змін до закону "Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині".

Верховна Рада
Верховна Рада

Зміни передбачають можливість донорства особою, яка не досягла повноліття. Про це йдеться на офіційному сайті парламенту.

Автор проекту - депутат від "Блоку Петра Порошенко" Марія Іонова. Вона пропонує дати можливість фізичним особам до 18 років стати живим донором гемопоетичних стовбурових клітин.

лікарня
лікарня

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Таке може бути можливо при наявності добровільної та усвідомленої згоди, наданої законним представником неповнолітнього у письмовому вигляді і за умови проведення трансплантації цього анатомічного матеріалу повнорідним братам чи сестрам.

лікарня
лікарня

Відзначимо, в чинному законодавстві живим донором анатомічних матеріалів може бути тільки повнолітня дієздатна фізична осіб.

"За результатами лабораторних досліджень і типування саме такі діти є потенційними живими донорами для свого брата або сестри, і в інших країнах світу їх кістковий мозок за згодою батьків використовують для трансплантації братів чи сестер. Така можливість врятувати життя повинна бути передбачена в законі ", - сказано в законопроекті.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я опублікувало реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню Урядовою програмою "Доступні ліки".

аптека
аптека

Список зявився на сайті відомства 02 січня 2019 року. Міністерство охорони здоров'я затвердило оновлені оптово-відпускні ціни на лікарські засоби для лікування осіб, що страждають серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом II типу, бронхіальною астмою, відпускаються в рамках програми "Доступні ліки".

Як повідомляв раніше Знай.ua, в 2019 році медична реформа в діяльності екстреної допомоги продовжиться.

Також Знай.ua писав про те, що процедура переливання крові покращує функціональні здібності людей, які страждають від слабоумства.