Якщо російська сторона погодиться на укладення з Україною довгострокового контракту на транзит газу, то "Нафтогаз" може переглянути або відмовитися від позову проти "Газпрому".

Сума позову української сторони, озвученого в Стокгольмському арбітражі, становить 12 мільярдів доларів.

Про це повідомив глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв, в ефірі одного з українських телеканалів. Новий позов поданий до Стокгольмського арбітражу влітку 2018 року.

"Нафтогаз" подав в суд новий позов проти "Газпрому" на 12 мільярдів доларів. Головна підстава цього позову - втрата вартості нашої ГТС через те, що "Газпром" побудує обхідні потоки і не виконає свої зобов'язання перед "Нафтогазом". Фактично, ми говоримо російським колегам: якщо ви будуєте (обхідні маршрути. - ред) і не хочете транспортувати, то компенсуйте. Якщо ви хочете транспортувати і готові підписати довгостроковий контракт за європейськими правилами, з гарантіями, що ці гроші ви нам заплатите, ми готові від позову відмовитися, або переглянути його, або змінити його", - сказав Коболєв.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Він також зазначив, що такий меседж українська сторона відправила до Європейської комісії, де його почули.

"Ми готові це питання, якщо нам акціонер погодить, покласти на стіл переговорів з "Газпромом". Мета проста - збереження транзиту по території України", - додав він.

Нагадаємо, нові субсидії боляче вдарять по кишенях українців. Платіжки роздує.

У Нафтогазі не підтримують ініціативу уряду видавати субсидії у вигляді "живих" грошей.

Як повідомляв Знай.uа і це навіть без премій: українцям назвали зарплату глави "Нафтогазу".

Також "Знай.ua" писав, що Польща на зло Путіну побудує свій газопровід.