Нова пошта влипла в гучний скандал, а все через неправильне проведення оплати. Цього разу конфлікт виник з клієнтом, який намагався оплатити послуги карткою "ПриватБанку" через термінал "Ощадбанку". Сталося так, що за товар він заплатив двічі - готівкою та карткою.
Про це постраждалий написав на сайті Міністерства фінансів.
"Історія така: в POS-терміналі Ощад на НП, я оплатив карткою Привату. POS-термінал проглючив, і не видав жодного чека, просто скинув в дефолтний стан. Але на телефон прийшло повідомлення, що гроші списані. Після тривалого очікування і спілкування зі співробітниками НП - подзвонив в колл-центр Привату і зробив заявку на скасування транзакції, а на НП оплатив готівкою", - повідомив користувач з ніком autopilot.

Після тривалих з'ясувань, чоловік і у відділенні Нової пошти і в ПрибатБанку змушений був подавати заяви з відповідними чеками про оплату.

Втім його звернення місцями просто припадає пилом, поки що жодних результатів на його користь.А кожна з компаній перетягує на сабе ковдру та провину відкидає.
"Я таки склав претензії до Нової Пошти у них у відділенні, і мені прийшла відповідь. Грошей не повернемо, тому що до нас нічого не приходило. Але відповідь офіційний, на папері, з підписом і печаткою", - додав клієнт.
Клієнт очікує вирішення конфлікту вже майже 2 місяці. За словами чоловіка, він надав усі необхідні докази своєї правоти.
"На поточний момент пройшло вже майже 2 місяці а я так і не домігся від Привату де мої гроші. Відправили їх, перевели на транзитний рахунок, або якось ще заблокували - невідомо. Чек готівкової оплати та копію відповіді від НП в банк надав, але не знаю, долучили ці дані до моєї заявці чи ні", - зазначив клієнт.