Відомий активіст Різа Асанов розкрив мотиви нападу на нього в Криму, який стався 2 січня.

Про це повідомляє видання Крим.Реалії.

Асанов заявив, що напад на нього в Криму, який стався 2 січня, пов'язаний з поїздкою в Москву для надання допомоги українським морякам, захопленим у Чорному морі.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Активіст підкреслив, що в окупованому Криму з ним розмовляли співробітники ФСБ Росії з приводу цієї поїздки. Асанов додав, що під час нападу прозвучала погроза смертю, та про те, що він має інформацію про підготовку розслідування з боку російських спецслужб за підозрою у шпигунстві.

ФСБ
ФСБ

Зараз будь-яка людина в Криму, яка зробила хоч якусь фотографію, опублікувала її в соцмережах, а хтось у Європі й Америці побачив цю фотографію, і згідно з нею наклав санкції, скоїв шпигунство. У новій редакції статті сказано, що шпигунством вважається інформація, передана іноземній державі, організації або громадянину і завдала матеріальної шкоди Російській Федерації", - заявив Асанов.

Активіст пояснив, що це стало головною причиною його переїзду з окупованого Криму на материкову частину України.

Варто нагадати, що вранці 2 січня кримськотатарський активіст Різа Асанов повідомив про напад у районі Білогірська. У коментарі Асанов зазначив, що пов'язує напад зі своєю "активною позицією". Кримськотатарські активісти 3 грудня 2018 року приїхали в Москву, щоб передати захопленим українським військовослужбовцям, які перебувають у СІЗО "Лефортово", зібрані на півострові речі та продукти.

українські моряки в полоні агресора
українські моряки в полоні агресора

Нагадаємо, у аннексованому Криму протягом 2018 року 37 людей були арештовані з політичних мотивів. Про це розповіла керівник "Кримської правозахисної групи" Ольга Скрипник, передає "Громадське. Крим".

"37 чоловік були позбавлені волі в рамках політично мотивованих справ, з них 13 - цивільні особи. Серед них є громадські активісти, наприклад, Сервер Мустафаєв, Енвер Бекіров, Євген Каракаш. Ще 24 людини - українські моряки, які є військовополоненими", - розповідає Скрипник.

Як повідомляв раніше Знай.ua, захист звинуваченого у тероризмі кримськотатарськогоактивіста Едема Бекірова вказав на грубі помилки у сфабрикованій проти нього справі.

Також Знай.ua писав про те, що Північно-Кавказький окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону у понеділок, 24 грудня, виніс вирок фігурантам першого Бахчисарайського справи "Хізб ут-Тахрір".