Синоптики попередили українців про значне ускладнення погодних умов у четвер та п'ятницю, 10-11 січня.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Згідно з прогнозом синоптиків, у деяких регіонах очікуються рясні опади та сильний вітер.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, в четвер, 20 січня, в південних і східних областях очікуються пориви вітру до 15-20 м / с, хуртовини. В Одеській, Миколаївській, Херсонській областях пройде сніг з переходом в дощ, місцями сильні опади, ожеледь і налипання мокрого снігу, в Запорізькій області - значний сніг.

У п'ятницю крім західної та північної частин прогнозують пориви вітру 15-20 м / с. У центральних і східних областях пройде мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь. У Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій і Луганській областях місцями значний мокрий сніг та хуртовини (приріст сніжного покриву 10-15 см). У південних областях очікуються опади переважно у вигляді дощу. Такі погодні умови відповідають першому (жовтому) рівню небезпеки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, складна погода починається уже 10 січня. А все тому що з півдня до нас йде циклонічна система Benjamin.

Тому складні синоптичні умови будуть і на півдні, і в більшості областей Центру. А ввечері доберуться і до Сходу. Складність умов у тому, що випаде сніг, а вітер посилиться до значень шторму.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у четвер, 10 січня, на більшій частині України пройдуть серйозні снігопади, які викличуть складні погодні умови, особливо для водіїв.

При цьому вночі місцями температура повітря опуститься до -16 градусів морозу. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Також Знай.ua писав про те, що глобальне потепління спостерігають кліматологи усієї Землі, воно спровокувало посилене танення льодів.