Мобільні оператори України перед Новим роком підняли тарифи на 20-70 гривень в залежності від пакету. При цьому в першому кварталі 2019 року не виключається ще одна хвиля підвищень тарифів.

"Під кінець минулого року два з трьох операторів мобільного зв'язку Київстар та lifecell - “порадували” абонентів або значним збільшенням плати за послуги, або закриттям старих дешевих тарифів. Третій оператор Vodafone - поки тримається. Останній раз він піднімав ціни влітку", - відзначають експерти.

Так тарифи оператора lifecell зросли на 25-30 гривень, а деякі навіть від 40 до 75 гривень. У компанії порадили абонентам переходити на інші тарифи, якщо ж їх не влаштовує нова ціна поточних.

Київстар взагалі прибрав 13 тарифів і зобов'язав клієнтів переходити на нові.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

"Оператор вирішив підчистити в основному бюджетні тарифи, за якими абоненти могли мало і рідко платити і спілкуватися голосом. Так, наприклад, власники тарифу “Базовий” могли безлімітно спілкуватися в мережах "Київстар" і не платити щомісячну абонплату. Дзвінки на інші оператори коштували 1,5 грн хвилину, а 50 Мб інтернету - 3 грн. Тепер же цим абонентам доведеться переходити, наприклад, на найдешевший тариф "Безлім Соцмережі" - за 75 грн", - відзначають фахівці.

При цьому Vodafone найближчим часом не планує вносити зміни у тарифні плани: у компанії назвали свої тарифи адекватними ринку.

Нагадаємо, популярний мобільний оператор відібрав тарифи в українців: нав'язує нові. Популярний в Україні оператор мобільного зв'язку "Київстар" з нового року скасував старі тарифи.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні масово дорожчає мобільний зв'язок: скільки доведеться платити. Готуйте гаманці для нових тарифів.

Знай. ua писав, що Kyivstar здер з українців три шкури: старі тарифи в минулому, готуйте гаманці. Клієнти і без того скаржаться на надто високі ціни.