Стихія готує українцям чергове випробування холодами - вже з другої половини січня очікується значне похолоданя, стовпчик термометра може опуститися до позначки -25 градусів.

Про це повідомляє народний синоптик Леонід Горбань.

У повідомленні йдеться, що друга половина січня відзначиться посиленням морозів. За прогнозами народного синоптика, з 15 січня в Україну прийде справжня зима, з сильними морозами як вночі, так і в денний час. Морозна погода протримається до кінця місяця.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Температура повітря різко опуститься до мінус 15-25, часом можливий сніг. Така холодна погода протримається практично до кінця січня", - розповів Горбань.

Синоптик додав, що невелика відлига усе ж можлива в останніх числах місяця, але сніг при цьому повністю не розтане.

Нагадаємо, синоптики попередили українців про значне ускладнення погодних умов у четвер та п'ятницю, 10-11 січня.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Згідно з прогнозом синоптиків, у деяких регіонах очікуються рясні опади та сильний вітер.

У п'ятницю крім західної та північної частин прогнозують пориви вітру 15-20 м / с. У центральних і східних областях пройде мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь. У Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій і Луганській областях місцями значний мокрий сніг та хуртовини (приріст сніжного покриву 10-15 см). У південних областях очікуються опади переважно у вигляді дощу. Такі погодні умови відповідають першому (жовтому) рівню небезпеки", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв раніше Знай.ua, починаючи з четверга, 10 січня, Україна опинилася в центрі циклону "Бенджамін", який визначить погоду в найближчі п'ять днів.

Морозна і сніжна погода збережеться лише в деяких регіонах країни, на решті території місцями буде сонячно, а сніг перетвориться на дощ. Про це повідомили в українському Гідрометцентрі.

Також Знай.ua писав про те, що стало набагато тепліше, однак не по всій території Україні.