У Православну церкву України перейшли ще дев'ять парафій. Раніше вони належали до Московського патріархату.

Про це на особистій сторінці в Facebook повідомив митрополит Антоній Махота.

Митрополит розповів, що в Хмельницькій області до Єдиної православної церкви приєдналися шість релігійних громад УПЦ МП в Ізяславському районі. Мається на увазі прихід сіл Теліжинці, Закружцы, Пильки, Сухуженци, Чижівка і Присилки. Митрополит зазначив, що настоятелем всіх шести парафій є протоієрей Віталій Олійник.

Також в ПЦУ у Вінницькій області перейшли дві громади Московського патріархату. У тому числі і в селі Перемога Козятинського району. Там відбувся опитування і за його результатами понад 300 жителів висловилися про приєднання до ПЦУ. Також до Православної церкви України приєдналися віруючі села Бульбашки Козятинського району.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Ще один парафія Української православної церкви МП перейшов до ПЦУ на Волині. Відповідне рішення було прийнято настоятелем і парафіянами храму у селі Мерва Горохівського району.

Раніше повідомлялося, що надання Україні Томосу про автокефалію безперечно можна назвати історичною подією для нашої держави. Сотні людей чекали вісім годин поспіль перед собором, поки Порошенко вирішить це питання з релігійними представниками.

Нагадаємо, родичі Єпіфанія розповіли про трагічну життя: батько кинув місячного сина і помер на заробітках. Тепер родичі, які все життя ігнорували владику, шукають з ним контактів.

Як повідомляв Знай. ua, Вселенський патріархат забув про Української православної церкви: куди поділи Томос. Головне релігійне подія України було марним?

Знай. ua писав, що Філарет молився українською з радянських часів: унікальні історичні докази. Священик не боявся, що режим покарає його.