До президентських виборів в Україні залишилось не так багато часу і в передвибочій ейфорії прості українці можуть підзаробити. І хоча цього року депутати на вибори виділили менше коштів, ніж це було раніше, проте кандидати готові розщедритися.

Про це пише "businessua.com".

Цього року буде менше вакансій помічників, а також менше агітаторів і мітингів.

За перші 10 днів після старту передбиборної кампанії вже зявилося чимало вакансій, де прості українці зможуть примножити свої доходи.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У списку вакансій: агітатори, промоутери та інтерв'юери.

Наприклад, в Одесі старшому агітатора пропонують 5 тисяч гривень для набору волонтерів, контролю та роботи і інструктажем.

До того ж у команду набирають тих людей, які підтримують даного кандидата.

"Графік плаваючий, так що можна поєднувати з основною роботою. Зарплата щомісяця. Агітувати треба за чинного президента", - розповідає відповіла по телефону Юлія, відзначаючи, що візьмуть лише людину, що підтримує кандидата. "А як ви це перевіряти будете?" - цікавляться журналісти. "У нас є методи", - відрізала Юлія.

А Черкаській області на таких же вакансіях пропонують тисячу гривень за тиждень (5 робочих днів по 4 години в день). Однак не відомо, який саме кандидат там підбирає співробітників.


А ось в столиці потрібні люди, які будуть проводити анкетування за темами про політичні погляди. Потрібно здати 50 анкет, опитаних 50 людей із зазначеного будинку, за те обіцяють виплачувати 5 тис грн. Робота в команді нинішнього президента.

"Для того щоб влаштуватися до нас на роботу, досить мати копію першої сторінки паспорта та прописки, ідентифікаційний код не потрібен. Оплата - після закінчення роботи на руки по пред'явленню паспорта, після перевірки всіх анкет. Можна добре заробити", - зазиває старший агітатор Денис , який розмістив в Мережі своє оголошення.

Робота в агітаційних наметах, наприклад, в Києві, стартує тільки середини січня 2019.

Графік роботи пропонують 2-3 дні на тиждень, ціна питання 500 грн на день.

Так, громадянин України Андрій, що роздавав газети від партії Удар в 2014 році, розповів, що робота агітатором є важким і не завжди вигідним справою. "Платили тоді в Києві близько 200 грн в день, але чув, що багатьох" кидали ". Кілька днів даремно стояли, а потім головний руками розводив -" шеф не дав грошей ". Або ж звинувачували в чомусь, щоб не платити.

Однак крім непоганої зарплати бувають і досить неприємні інциденти. Так, невдоволені політикою кандидата люди часто влаштовують сварки та бійки.

"Ще в 2010 році на виборах заробляли добре. Наприклад, за участь в різних громадських заходах чи мітингах давали 10-25 грн за годину, працювати можна було від 6 до 8 годин. За наведеного "друга" зарплату збільшували. За агітацію можна було отримати від 150 до 350 грн в день, а банер на балконі коштував 50-80 грн в місяць. При курсі долара в 8 грн / дол можна було заробити в день більше 40 доларів", - додав Андрій.

У наступні вибори суми зменшились.


Андрій Золотарьов, політолог, запевняє, що бюджет на президентські вибори зменшений на 30-40% в порівнянні з попередніми роками.

За словами експерта, більші заробітки слід чекати на наступних виборах в Верховну Раду.

"На парламентські вибори великі ставки роблять великі фінансово-промислові групи", - зазначає політолог.

Як зазначив експерт, для цієї роботи беруть пенсіонерів, домогосподарок та студентів, рівень життя яких і так бажає кращого, тому для них сильно не розщедряться.

" А всі заощаджені на агітаторів гроші підуть на підкуп членів комісій, суддів для винесення потрібного рішення і т. Д." , - говорить Пастернак.

Нагадаємо, українцям показали розцінки на рекламну кампанію кандидатів в президента.

Як повідомляв раніше Знай.ua, стало відомо, кого може підтримати Вакарчук на виборах.

Також Знай.ua писав, що в мережі показали дружин-красунь українських депутатів.