У потязі сполученням Миколаїв-Івано-Франківськ працівниця вагону-ресторану відмовилась обслуговувати військовослужбовця ЗСУ українською мовою.

Відео інциденту з'явилося у соцмережах.

Новий мовний скандал в Укрзалізниця!!!

Потяг № 133/134 сполученням Миколаїв-Івано-Франківськ! Новий мовний скандал за участю працівників державного підприємства Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia!! Цього разу цинічно образили нашого воїна-захисника!!! Українці, давайте зробимо цю "у нас всєєє так гаварят" максимально "відомою" на весь світ!!! Прохання поширити Вподобай Mova

Geplaatst door Mova op Vrijdag 11 januari 2019

Постраждала від падіння полиці в поїзді вперше заговорила: від Укрзалізниці ніякої допомоги ніхто не пропонував

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Стало відомо, що працівниця вагону-ресторану на вимогу говорити з клієнтом українською, відповіла військовому, що вона “с Нікалаєва, а там всє так гаварят”. По цій причині український захисник вирішив написати скаргу керівнику поїзда. Керівник зізнався, що співробітниця не має рації, проте намагався її захистити, що нібито Миколаїв у нас російськомовний.

На пасажирку Укрзалізниці впала полиця з іншою жінкою: роздроблені кістки, безліч операцій

Коли військовослужбовець відзначив, що він родом з Луганської області і родина його пережила репресії та Голодомор, а тому він завжди вимагає спілкуватися українською в Україні, керівник потягу припинив сперечатися.

"Вдома вона може нявкати і гавкати, й узагалі хай говорить, як хоче. Але вона на роботі в державній компанії, а тому хай спілкується українською", — підсумував військовий.

Викрилось, що працівницю "Укрзалізниці" звати Лілія Воронова. Захисник України наголосив, що через таку неповагу до себе і до нашої мови, він буде вимагатиме звільнити цю особу.

Нагадаємо, Укрзалізниця дозволила купувати квитки: займайте чергу, поки не пізно.

Як повідомляв портал "Знай.ua", як купити квитки на поїзд, якщо сайт не працює? Поради від Укрзалізниці.

Також "Знай.ua" писав, Укрзалізниця офіційно отримала старого-нового керівника: скандальні факти про Євгена Кравцова.