У Кабміні затвердили великодні вихідні. Зокрема, повідомляється, що в 2019 році українцям радять зробити 5 вихідних. Відповідну постанову затвердили під час засідання кабінету міністрів у вівторок, 10 січня, передає Інтерфакс-Україна.

Кабінет Міністрів рекомендує всім роботодавцям надати працівникам п'ять вихідних і перенести робочі дні з вівторка 30 квітня на суботу 11 травня. Таким чином, на українців чекають справжні великодні канікули: відпочивати будемо з суботи 27 квітня по середу 1 травня включно.

Такий графік роботи пропонують застосувати для раціонального використання робочого часу, адже святкування Пасхи співпаде з святкуванням 1 травня.

Крім цього, уряд пропонує збільшити кількість вихідних на новорічні свята 2019: перенести робочий день з понеділка 30 грудня на суботу 21 грудня, з вівторка, 31 грудня на суботу 28 грудня. Таким чином, на Новий рік Українцям пропонують відпочивати 4 дні: з неділі 29 грудня 2019 до середовища 1 січня 2020.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Найтриваліші вихідні в 2019 році практично закінчилися. Тепер слід чекати наступних свят та додаткових вихідних. А їх в цьому році буде більше, влада додасть в календар державних свят ще кілька нових.

Відповідно до статті 73 Кзпп, в 2019 році українців чекають 11 додаткових святкових і неробочих днів. І це якщо в рамках декомунізації не скасують 8 березня.

1 січня Новий рік; 7 січня — Різдво Христове; 8 березня - Міжнародний жіночий день; 28 квітня - Великдень; 1 травня — День праці; 9 травня — День перемоги; 16 червня - Трійця; 28 червня - День Конституції України; 24 серпня — День незалежності України; 14 жовтня — День захисника України; 25 грудня — католицьке Різдво.

Нагадаємо, депутати запропонували зробити ще одним вихідним 15 грудня на честь надання Томосу.

Як повідомляв раніше портал Знай.uа синоптики розповіли, що готує зима українцям.

Раніше портал Знай.uа писал, що рятувальники попереджають відпочиваючих про смертельну небезпеку в Карпатах