У Луцьку вирішили продовжити шкільні канікули до 20 січня включно.

Про це повідомила начальник управління освіти Луцької міськради Зіновія Лещенко.

Наразі вже відомо, що відповідальні служби та особи провели спільне засідання та прийняли рішення продовжити вимушені канікули для школярів.

"Було проведено засідання, де повністю керівники установ наших проголосували за те, щоб пролонгувати канікули по 20 число (січня - ред.) Включно", - зазначила Лещенко.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Крім того відомо, що додаткові канікули були призначені не лише для шкільних закладів, але й дошкільних.

Відомо, що рішення було прийнято у зв'язку із загостренням епідеміологічної ситуації щодо захворюваності на кір та ГРВІ.

"Згідно з рішенням ради директорів від 11.01.2019 та рішенням педагогічної ради від 11.01.2019 канікулярний період продовжено до 20.01.2019", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим варто відзначити, що у Мелітополі Запорізької області школярка захворіла на туберкульоз, заразившись від брата.

"Школярка перебуває зараз на лікуванні в дитячому відділенні в облтубдиспансері нашому обласному", - передає ГУ "Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

Наголошується, що школярка контактувала з братом, який хворів на туберкульоз. Мати дівчинки, у свою чергу, тривалий час не оглядала дитину.

"Ми всі знаходимося в групі ризику, всі ми можемо захворіти, залежно від стану імунної системи", - кажуть у лабораторії.

Крім того варто відзначити, що нові результати сканування організму показали, що регулярне вживання алкоголю шкодить серцю.

Австралійські вчені виявили, як два келихи вина порушують роботу електричних сигналів, які регулюють серцебиття.

Дослідники опублікували порівняльні зображення, які демонструють різницю між серцями тих, хто не вживає алкоголь, так і тих, хто споживає "помірні" кількості.

На думку австралійських експертів, кількість випивки є "важливим фактором ризику" миготливої аритмії. Це захворювання підвищує ризик виникнення інсульту або серцевої недостатності.

Знімки, котрі зроблені вченими з лікарні Альфреда в Мельбурні, показують, як добре електрика проходить через атріум, де кров потрапляє в серце.

Нагадаємо, біологи здійснили новий прорив у лікуванні малярії.

Як повідомляв "Знай.ua", смертельний вірус забирає життя українців, лікарі б'ють на сполох.

Також "Знай.ua" писав, що експерти підрахували, як швидко до українців приїжджає "швидка".

Грип наступає: цьогоріч в Україні очікують три штами вірусу