12 січня неймовірний актор Станіслав Боклан святкує знаменну дату — 59 років. Вперше на сцену артист вийшов ще в студентські роки і підкорив вітчизняну кіноіндустрію.

Довгий час Станіслав Боклан був відомий виключно театральній публіці. Пізніше чоловік почав з'являтися у видатних кінокартинах. Справжня слава прийшла до Стаса після головної ролі в українському драматичному фільмі "Поводир, або Квіти мають очі".

Станіслав Боклан народився 12 січня 1960 року в місті Брусилів (Житомирська область).

Після школи пішов працювати на завод Кристал - був вимірювач електричних параметрів в микромодуле. Потім одного разу почув, що його напарник ходить на вечірні курси і мріє вступити до театрального інституту. До цього він навіть не здогадувався, що є такий вуз, а в театрі, за його словами, був два рази. В 1979 році за компанію з другом він пішов поступати в театральний. І не пройшов.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

"Пам'ятаю, як після іспиту, отримавши двійку, я усвідомив, що мене ніхто нікуди не візьме. За мною слідом вийшла викладач сценічної мови. Вона зупинила мене і сказала: "Обов'язково спробуйте ще раз. У вас щось є". Так через рік я вступив до театрального", - згадував він.

У 1984 році закінчив акторський факультет Київського державного інституту театрального мистецтва імені В. К. Карпенка-Карого, курс Бориса Ставицького.

За роки роботи Станіслав Володимирович показав себе актором широкого діапазону з необмеженими творчими здібностями. Глядачі і фахівці відзначали його яскраві сценічні дані, своєрідну пластику, емоційність, вірне відчуття жанру.

З 2000-х років активно знімається в кіно і серіалах, хоча на екрані дебютував ще в початку 1990-х.

У 2006 році за значний особистий внесок у культурний розвиток України акторові присвоїли звання заслуженого артиста України, а в 2016 — народного артиста.

Нагадаємо, легендарний український актор зізнався, навіщо дивиться російські канали.

Як раніше повідомляв Знай.uа, актор Станіслав Боклан офіційно звернувся до Путіна.