Наприкінці січня Україну накриють люті морози - температура повітря опуститься до -25 градусів, а більшу територію країни засипле снігом. Проте, синоптики попередили, що такі погодні умови - не найгірший варіант, адже у лютому прогнозуться мороз до -30 градусів.

Цю інормацію повідомив синоптик Леонід Горбань, передає "Народна правда".

Горбань зазначив, що в останніх числах січня розпочнеться відлига, а температура повітря підніметься до позначки +2 градуси тепла.

Синоптик підкреслив, що до середини січня в областях погода буде мінливою.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"А ось з 15 січня до нас прийде справжня зима: температура повітря різко знизиться до -15-25 градусів морозу. Холодна погода, яка буде час від часу супроводжуватися снігом, протримається майже до кінця січня. Невелика відлига очікується в останні дні місяця, але сніг повністю не розтане". Леонід Горбань

Крім того, Горбань додав, що з 4-5 лютого і до 20-х чисел можливі сильні морози – до -25-30 градусів. Незначне потепління і відлига прийде в Україну лише після 25 лютого.

"Але триватиме відлига всього пару днів, і на зміну їй знову повернуться морози. Такі морози збережуться навіть в перший тиждень березня, коли очікується до -7-14 градусів морозу. Загалом, зима зсувається, так як погода більше працює за старим стилем, а не по новому, як живемо ми". Леонід Горбань

Нагадаємо, що неділя в більшості областей України супроводжуватиметься снігом, хоча на деяких частинах території очікується незначне потепління. Згідно з прогнозами синоптиків, у неділю кияни відпочинуть від снігу, температура від – 1 град до – 5 град.

Погода у Львові в неділю буде сніжною, температура вночі - 4 град, а вдень стовпчик термометра може піднятися до + 1 град. У Луцьку можливий сніг, температура вночі – 1 град, вдень + 1 град.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні очікується подорожчання продуктів. На цей раз причиною цьому, як стверджується, стане негода, через яку доставити продукти в магазини дуже проблематично.

Також "Знай.uа" писав, що представник МЗС Росії Захарова не залишила сумнівів про плани Кремля щодо Білорусі.