З 25 листопада 2018 року по 10 січня включно митниці Державної фіскальної служби (ГФС) оформили за новим пільговими умовами майже 24,7 тис. автотранспортних засобів з іноземною реєстрацією, які були ввезені в Україну з 1 січня 2015 року і до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів.

Цю інформацію повідомили у прес-службі ГФС.

У повідомленні говориться, що за вказаний період українці віддали 1,6 млрд грн митних платежів.

"Найбільш активно громадяни розмитнюють транспортні засоби в Києві – 4,4 тис. автомобілів, Волинській – майже 3,7 тис. та Чернівецькій – 2,7 тис. областях". розповіли в прес-службі

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Відомо, що 20,5 тис. авто, або понад 83% загального числа розмитнених автомобілів, знаходилися на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу, за які автовласники добровільно сплатили 174,1 млн грн (8500 грн за кожне авто), що звільнило їх від адміністративної відповідальності за дане порушення.

Як повідомили в прес-службі, тільки за минулу добу ГФС здійснила митне оформлення понад 1,3 тис. автомобілів на єврономерах на суму 84,6 млн грн. У ГФС нагадали, що 22 лютого закінчується термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією.

"Після цього часу власники таких автомобілів будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою". прес-служба ГФС

Також стало відомо, що у травні 2019 року скасують пільгові умови про відповідальність за порушення митних правил при ввезенні автомобілів з іноземною реєстрацією.

"З цього часу вступають в дію нові санкції. Так, при перевищенні терміну транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більш ніж на 30 діб, власнику такого автомобіля загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду". розповіли в ГФС

Нагадаємо, що Державна фіскальна служба України скасувала дію норми, за якою власники розмитнених за пільговими акцизом "евроблях" мали доплачувати повну суму податку при продажу машини протягом 365 днів.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", водіям нагадали, коли у них можуть відібрати права.

Раніше портал "Знай.uа" писав, що в Україні запрацював елктронний кабінет водія.