Українські моряки, які потрапили в аварію на торговому судні біля берегів Туреччини повертаються додому.

Про це повідомив посол України в Туреччині Андрій Сибіга на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

"Врятовані моряки пройшли паспортний контроль і вилітають зі Стамбула до Одеси", - написав посол.

У четвер, 10 січня, Андрій Сибіга повідомив, що врятованих моряків виписали з лікарні в місті Самсун. Після цього вони прибули в Посольство України в Анкарі. Там їм надали необхідні документи для повернення на Батьківщину.

Відомо, що рятувальна операція по спасінню моряків із затонулого біля турецького міста Самсун судна проходила у надзвичайно складних умовах - рятувальники ризикували власним життям, аби витягнути українців з води.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

У Чорному морі біля берегів Туреччини затонуло судно з російськими та українськими моряками, внаслідок чого загинули четверо українців. Трагедія сталася у четвер, 7 січня. Аварію спричинив сильний удар хвилі.

Рятувальні служби отримали сигнал лиха від судна "Волга-Балт", що йшло під панамським прапором приблизно о восьмій ранку. Вони оперативно вжили всіх необхідних заходів для порятнку людей.

Нагадаємо, що вже в липні Україна отримає патрульні катера класу "Айленд", які пообіцяли надати США. Побудовані обидва катери були близько 40 років тому, вони здатні перебувати в морі навіть при сильному штормі і виконувати покладені на них завдання у складних умовах, вести вогонь.

Як повідомляв "Знай.uа", під час шторму, який обрушився на окуповану Керч на минулих вихідних, у міському торговельному порту затонув 14-метровий буксир "РБТ-18"ростовської компанії "Магнус" з 700 дизельного палива на борту.

Також портал "Знай.uа" писав, що "вбивця підводних човнів" пронісся над Чорним морем і узбережжям Криму.