В Україні останнім часом тільки й розмов, що про новий "сексуальний закоі". Насправді це навіть не закон як такий – просто нові редакції статей Кримінального кодексу, що стосуються питань кваліфікації сексуальних злочинів. Ці зміни набрали чинності з 11 січня. І одразу ж навколо нових законодавчих норм з'явилося багато міфів, як наприклад той, що займатися сексом тепер можна буде тільки під розписку про обопільній згоді. Міністерство Юстиції від такої кількості абсурду схопилося за голову і врешті-решт виклало на своїй сторінці в Facebook інфографіку того, що відбувається насправді і як слід трактувати нові "постільні" закони.

По-перше, в роз'ясненнях говориться, що в законі не йдеться про те, що для добровільного сексу потрібна розписка партнера. Вона може лише підтвердити, що на початку акта обличчя було на нього відповідно. Достатньо отримати чітке недвозначну згоду партнера.

По-друге, юристи Мін'юсту вирішили, мабуть, зробити процес сексу трохи непередбачуваним і окремо прописали, що згоду на секс не поширюється на весь період статевого акту. Людина може в будь-який момент змінити свою думку. "І якщо в процесі вам сказали "ні", варто залишити людину в спокої", - пояснюють у відомстві міністра-холостяка Петренко.

по-третє, коли мова йде про зґвалтування, це не тільки про традиційний секс, тепер ним вважаються будь-які дії сексуального характеру без добровільного згоди потерпілого.

В-четвертих, згвалтування дружини або чоловіка, а також колишнього чоловіка або дружини є злочином і обтяжує відповідальність - за це гвалтівнику загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

по-п'яте, в Україні діє презумпція невинності, тому довести обставини й відсутність згоди повинна буде сторона обвинувачення. Доказами можуть бути показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Нагадаємо, в Україні пом'якшили покарання педофілам: українці в жаху, вседозволеність маніяків тепер не знатиме меж.

У п'ятницю, 11 січня, в Україні набули чинності кілька норм Закону Про запобігання та протидію домашньому насильству. Не всі з цих норм адекватні, передає Бізнес.Медіа, посилаючись на текст норм, опублікований на сайті парламенту в день прийняття.

Нагадаємо, у київському готелі знайшли понівечену іноземця.

Як повідомляв раніше Знай.uа домашніх насильників змусять проходити курс у психотерапевта.

Знай.uа писав, що депутати ввели кримінальну відповідальність за булинг.