Полковник Збройних сил України Святослав Стеценко звернувся до секретаря РНБО Олександра Турчинова з гучною заявою, що стосується реакції України на останні подію у анексованому Криму.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на публічне звернення військового.

У повідомленні йдеться, що полковник ЗСУ Святослав Стеценко радить Турчинову ввести війська в Крим. Він вважає, що Україна не може воювати з Росією за Керченську протоку або за півострів Крим, тому Київ повинен припинити розмови про прориви в Азовському морі.

Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Так полковник прокоментував заклик Турчинова організувати прорив в Азовському морі. Стеценко підкреслює, що пояснення Києва про прагнення довести, що Керченська протока та Азовське море залишаються українськими, є дуже сумнівними, оскільки раніше київська влада вже намагалися таким способом претендувати на Крим. Полковник вважає, що Україні не говорять про прорив на півострів, оскільки знають, які наслідки можуть очікувати Київ.

"Ми не визнаємо, що Московія вважає Крим своїм. Але ж ми не визнаємо і те, що вона вважає Крим своїм. Так якщо Турчинов такий сердитий і сильний, що готовий до битви в Керченській протоці, нехай вводить війська в Крим", - підкреслив Стеценко.

Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Він також додав, що за усі 5 років військового конфлікту на Донбасі Україна сильнішою не стала. Він вважає, що Олександр Турчинов і Степан Полторак не зробили абсолютно нічого, щоб Україна була готова до військових дій. У ситуації з Керченською протокою і Кримом найскладніше - це не право Києва вести військові дії, а його здатність до застосування сили.

Нагадаємо, уже в липні Україна отримає патрульні катера класу "Айленд", які пообіцяли надати США.

Цю інформацію повідомив командувач ВМС України Ігор Воронченко в інтерв'ю DW.

Як повідомляв раніше Знай.ua, які були мотиви сумнозвісного конфлікту в Керченській протоці, коли Росія напала на Україну, розповів міністр оборони України Степан Полторак.

Степан Полторак
Степан Полторак

На думку міністра, РФ зробила це для того, щоб офіційний Київ не зміг посилити свою угруповання в Чорному морі. Про це пише УНІАН, посилаючись на один з українських телеканалів.

Також Знай.ua писав про те, що у п'ятницю, 11 січня, стало відомо про масові обшуки окупантами кримських татар у селищі міського типу Роздольне.