Українці обрали нову назву коньяку. За результатими голосування, який провів проект "Географічні зазначення в Україні", нова назва нопою відтепер - Бренді України або Український бренді.

Результати онлайн-голосування опублікували на офіційній сторінці проекту у Facebook.

Нова назва замінить стару - "коньяк України".

Відмовитися від назви "коньяк" потрібно за Угодою про асоціацію України з Європейський Союзом. Звична нам назва алкогольного напою захищена географічно. Тому вітчизняна продукція не може так називатися.

Чверть опитаних (25,6%) проголосували за те, що український коньяк іменувався як Бренді України. На другому місці за результами опинилася назва Бурштин/Бурштинок/Бурштиняк (9,4%). На третьому - Гайстер (8,5%).

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Далі список виглядає так: К'янок (7,9%), Дубовик/Дубняр (7,2%), Брунат (5,3%), Каннук (4,5%), Укрньяк/Украньяк (4,3%), Сонцедар/Сандар/Виндар (3,3%), Бревіс (3%).

Усі інші варіанти набрали менше трьох відсотків голосів. Організатори голосування також зазначили, що отримали понад 16 тисяч відповідей та десятки пропозицій щодо назви. Для них результат голосування став несподіванкою.

Результат голосування, втім, не гарантує, що "коньяк України" отримає нову назву Український бренді. Наприкінці січня Міністерство аграрної політики та продовольства України планує нараду з виробниками коньяку України для обговорення нової назви цього продукту. На нараді буде представлено результати цього опитування.

"Географічні зазначення в Україні" – проект, який фінансує Європейський Союз. Його реалізують протягом 2017-2020 років. Він покликаний допомогти Україні розробити систему позначення товарів із властивостями та репутацією, що зумовлені переважно місцем походження.

Нагадаємо, крім коньяку в Україні також змінить назву "шампанське", яке також відповідно до Угоди про співпрацю з ЄС, ми не можемо використовувати для напою власного виробництва.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", спеціалісти показали, як вдома перевірити на фальсифікат горілку, вино та пиво.

Раніше "Знай.ua" писав, що українська влада вирішила збільшити мінімально допустимий вік для купівлі алкоголю.