В України є план звільнення тимчасово окупованої території Донбасу, однак керівництво країни поки ще сподівається, що вдаватися до силового варіанту все-таки не доведеться. Про це повідомляють "Факти", посилаючись на інтерв'ю ветерана зовнішньої розвідки генерал-лейтенанта Василя Богдана.

Як він розповів: "Наскільки мені відомо, Генштаб ЗСУ підготував план повернення Донбасу під контроль України. Зокрема, розглядається можливість проведення військової операції. Але в першу чергу Україна буде робити ставку на врегулювання ситуації дипломатичними шляхами. На військову операцію ми підемо тільки в крайньому випадку".

У той же час на питання про те, при яких умовах слід очікувати початку цього наступу, генерал відповіді так і не дав.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Варто згадати недавню заяву командувача Об'єднаними силами Сергія Наєва про те, яким чином можна припинити російську агресію на Донбасі. Як він вважає, зробити це можна єдиним способом – обговорити її на міжнародній арені. Також він підкреслив, що українська сторона чітко дотримується встановлених Мінських домовленостей, зокрема, режиму припинення вогню і режиму тиші під час релігійних свят.

Незважаючи на це, як стверджує Наєв, російська сторона використовує затишшя для нових провокацій і перегрупування військ, що також підтверджується міжнародними спостерігачами. Він відзначив необхідність інформування міжнародних ЗМІ, а також публічності про численні порушення з боку путінських вояків під час режиму припинення вогню. Крім того, потрібні жорсткі санкції проти країни-агресора.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що путінські окупанти перетворили Горлівку в пустельне місто, що явно видно на фото місцевих жителів. Деякі пишуть, що не всі є прихильниками російської сторони, а боролися і борються за Україну, однак деякі змушені доживати свій вік на зйомному житлі.

Як повідомляв портал "Знай.uа": терористи тимчасово окупованої території Донбасу поза себе від хамської поведінки по відношенню до них таксистів, а також численних вигуків "Слава Україні!" у громадському транспорті.

Також "Знай.uа" писав, що Путін намагається реабілітуватися перед бойовика і обіцяє привілеї, однак експерти стверджують, що його обіцянкам не судилося збутися.