Українські медики зафіксували у військовій частині у Вінницькій області спалах кору.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

У повідомленні відзначають, що наразі всі хворі госпіталізовані в місцеву лікарню, хоча в інфекційному відділенні мало місця.

лікарня
лікарня

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Бійці лежати в лазареті на карантині, кажуть медики. Командир військової частини Володимир Джула точне число хворих наразі не називає.

Лікарня
Лікарня

Відомо лише те, що перший випадок захворювання зафіксували ще перед Новим роком. Командир не виключає, що заразитися на кір бійці могли під час чергувань у людних місцях.

Нагадаємо, у столиці призупинили заняття в 4 школах у зв'язку зі зростанням захворюваності учнів на грип та ГРВІ з початку 2019 року, про що передають "Українські Новини", посилаючись на повідомлення Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Як повідомляв раніше Знай.ua, епідемія кору в Україні сягнула апогею, кількість хворих сягає декількох тисяч, медики б'ють на сполох та закликають громадян терміново робити вакцинацію.

Лікарня
Лікарня

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення МОЗ.

За попередньою інформацією, у Львівській області 3 січня розпочалася спецоперація для підвищення рівня імунізації дітей у віці від 6 до 18 років та захисту від поширення смертельного захворювання - кору.

"Підвищення рівня охоплення щепленнями - це питання національної безпеки. Наскільки суспільство розвинене, так воно і вакциновано. Ми починаємо у Львівській області спецоперацію, мета якої - мобілізувати всю область для захисту населення від кору. У 2018 році на Львівщині з ускладнень від кору померло двоє дитини - трирічні хлопчик і дівчинка. На жаль, вони не були щеплені ", - зазначила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Також Знай.ua писав про те, що з початку 2019 року в Україні від ускладнень, які викликав грип типу А, померли п'ятеро людей.