Історія свята

Гордій виріс у християнській кесарийскій сім'ї, жив в 3-му столітті. Коли досяг зрілості, вирішив присвятити себе військовій службі. Він досяг успіху і отримав звання сотника за проявлену мужність і успіхи. Але, коли почалися гоніння на християн, він пішов зі служби і почав служити Богові. Гордій жив у пустелі, де готував себе до сповідання імені Христового, а в 320 році повернувся і почав захищати християн. Його схопили погани мучили, катували, а потім обезголовили.

Малахія вважається малим біблійним пророком і останнім серед старозавітних. Він походив з роду Завулон і помер молодим. Його пророцтва відносяться до часу, коли знову збудували Єрусалимський храм після полону, тобто близько 400 р. до н. е.

Традиції свята

Наші предки вірили, що сьогодні самі голодні відьми, які повертаються з відьомських гулянь, задоюют корів настільки, що тварини гинуть. Тому сьогодні варили вівсяну кашу на молоці і годували нею худобу. Але і господині теж їли ту ж кажу. Також вважалося, що на Гордія знахарі можуть вилікувати «порчену» людину або хворого на напади.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Сьогодні була особлива заборона на хвастощі. Швидше за все через співзвучність імені мученика і слова «гординя». Не хвалилися нічим, що дороге: ні дітьми, ні здоров'ям, ні добром. Бо втратите те, чим хвалилися і чим пишалися. З цього приводу говорили: «Сатана пишався — та з неба звалився».

Раніше Знай.ua писав, останній мольфар передбачив долю України, а його боявся сам Янукович.

Нагадаємо, як і на чому зможуть підзаробити прості українці під час виборів 2019.

Як повідомляв портал "Знай.ua", варто відзначити, що Росія може влаштувати кровопролиття і провокації в церквах через отримання Україною Томосу про автокефалію.