В Україні вступив у дію новий порядок проведення перевірок на відповідність надання комунальних послуг.

Про це повідомляє "Хвиля".

Наразі вже відомо, що новий порядок регулює питання перевірки якості надання комунальних послуг з постачання теплової енергії, централізованого водопостачання, гарячої води, поводження з побутовими відходами в частині надання послуг з вивезення побутових відходів, а також послуг з управління багатоквартирним будинком.

Відомо, що у разі неякісного чи неповного надання комунальних послуг, споживач зможе викликати виконавців комунальних послуг для фіксування якості.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Крім того споживач комунальних послуг має право звернутись до уповноважених органів з приводу захисту порушених прав.

Разом з тим варто відзначити, що стало відомо, чому українцям у новому 2019 році доведеться платити за газ в рази більше. Так, скандально відомий міністр соцполітики Андрій Рева в одному з нещодавніх інтерв'ю пояснив чому склалася така ситуація.

Відомо, що з 1 травня жителів країни очікує грандіозне підвищення цін на блакитне паливо.

Міністр-дієтолог підкреслив, що вартість газу в Україні формується згідно з постановою уряду. Кабмін спеціально занижує ціну на комунальні послуги, користуючись складною формулою. Так у листопаді 2018 року чиновники встановили тарифи в розмірі 60% від загальної ціни газу.

Таке подорожчання формула прогнозує саме в травні. З початку місяця вартість газу зросте до 80% від розрахункової. Олександр Рева додав, що в найближчому майбутньому ціна може за тією ж схемою знову збільшитися на 20% і скласти 100% від повної вартості пального.

Крім того варто відзначити, що київські комунальні підприємства, які надають послуги з утримання прибудинкових територій, поки не будуть підвищувати тарифи.

З 1 січня тарифи на квартплату планували підняти через подорожчання електроенергії, що використовується для технічних цілей у будинках, наприклад функціонування ліфтів та освітлення коридорів.

Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв заявив, що відповідну постанову НКРЕКП скасовано.

Нагадаємо, обіцяна Кличком презентація універсального "е-Квитка" знову відкладається.

Як повідомляв "Знай.ua", українець показав, як забути про комуналку.

Також "Знай.ua" писав, що фінансові нововведення 2019 розписали по місяцях.

Звідки беруться тарифи на комунальні послуги