Ви часто бачили наклейки на бананах або інших фруктах, які купуєте в магазинах. Проте мало хто задумувався, що вони насправді означають, а точніiе, що означаю маркування на них.

Спеціалісти пояснили, на що варто звертати увагу, коли обираєте фрукти, а особливо, коли хочете купити якісні та корисні продукти.

Отже, що ж вони означають?

1. Якщо на них 4-значний код, який починається номерами 3 або 4, то це означає, що продукт був вирощений за принципом інтенсивного сільського господарства. Тобто при вирощуванні на плантаціях не обійшлося без використання різноманітних мінеральних добрив, серед яких і пестициди. Про їх шкоду ми не раз чули від спеціалістів.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

2. Якщо продукт має 5-значний код, який починається з номера 9, це означає, що продукт був вирощений традиційним способом, як це робили сотнями років. Зараз такий спосіб називають "органічним". Тобто фрукти ростуть в природному середовищі, при цьому жодних добрив та пестицидів не використовують.

3. Якщо продукт має 5-значний код, який починається з номера 8, то це означає, що продукт є генетично модифікованим або широко відомий як ГМО.

Знайте, продукти, привезені з-за кордону, обов’язково повинні містити такі наклейки. Якщо ж їх немає, то є велика ймовірність того, що фрукти від них "почистили".

Тому звертайте увагу на те, що купуєте і краще, коли фрукти будуть саме з таким маркуванням.

Нагадаємо, вчені показали упаковку, яка збереже продукти свіжими набагато довше за будь-який холодильник.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям розповіли, чим краще харчуватися в подорожах, щоб не нашкдити організму та зберегти зайву копійку.

Також Знай.ua писав, що спеціалісти розповіли, які цінові несподіванки чекають українців в разі погіршення погоди. В першу чергу зростають ціни на фрукти та овочі.

Дивіться: Як приготувати ефективний засіб від кашлю з бананів