Найпопулярніший в СНД український педіатр Євген Комаровський опублікував в соціальній мережі пост, в якому він дає поради, як правильно вимірювати температуру.

На його думку, перед вимірюванням температури необхідно притиснути руку до тулуба — тільки після цього градусник покаже правильний результат.

Комаровський дозволив українцям робити це вночі: можна, якщо дуже хочеться

«Температура шкіри в зоні пахвової западини принципово залежить від того, притиснута рука до тулуба або ні. Якщо притиснута хоча б протягом п'яти хвилин, то все добре, і це вже та температура, яку можна вимірювати і якій можна довіритися», — повідомив доктор.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Комаровський стверджує, що треба 5 хвилин потримати руку притиснуту до тулуба, щоб температура в пахвовій області піднялася до потрібного значення, а потім вже близько 5 хвилин власне на роботу термометра.

Комаровський дав важливу пораду молодим матусям: що не можна розігрівати в мікрохвильовій печі

Щоб правильно виміряти пахвову температуру, слід зробити такі дії:

1. Протерти (промокнути) шкіру під пахвою, щоб уникнути вологості.

2. Притиснути руку дитини до його тулуба на хвилин п'ять (сповити, обійняти).

3. Всунути термометр під пахву ще приблизно на 5 хвилин, протягом цього часу категорично не можна переривати процес вимірювання і витягувати термометр для того, щоб задовольнити власну цікавість.

Нагадаємо, Комаровський пояснив, коли нежить у дітей стає смертельно небезпечною.

Як повідомляв "Знай.uа" Комаровський популярно пояснив, з якого віку дівчаткам можна носити підбори: є серйозний ризик.

Також "Знай.uа" писав про те, що Комаровський вчить доглядати за дитячими зубами: здорові і міцні