Уляна Супрун, виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України, просто не змогла залишитися осторонь від животрепетної теми, щодо якої ведуться бурхливі суперечки на будь української кухні і в кожній курилці.

Чиновниця (чи хто там за неї пише) пояснила, що означає згоду на близькість, а також дія новел щодо насильства в Кримінальному кодексі.

Супрун розповіла, як прийти в форму після свят: жодних дієт та спортзалу

Чолі Моз здалося дивним, що таке просте поняття як «згоду на секс» миттєво обросло стількома міфами.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Супрун розповіла про "лікувальний" алкоголь: записуйте новорічний рецепт

«Бурхливі дискусії в соціальних мережах і панічні заголовки в деяких ЗМІ демонструють, на перший погляд прості істини, які викликають безліч питань у суспільстві. Найгірше те, що подібні непорозуміння між партнерами надалі можуть призводити до жахливих наслідків, зокрема таким, як насильство в сім'ї»,- зауважила в. о. міністра в соцмережі.

У зв'язку з цим було запропоновано розібратися — що означає згоду на сексуальну близькість і чому було так важливо розширити формулювання «зґвалтування» і «сексуальне насильство».

"Згода на секс – просто, як чай"

Цікаво, що просте поняття «згода на секс» викликало стільки побоювань про масові надумані звинувачення у насильстві. Бурхливі дискусії у соцмережах та панічні заголовки у деяких ЗМІ продемонстрували, як на перший погляд прості істини викликають дуже багато запитань у суспільстві. Найгірше, що подібні непорозуміння між партнерами і можуть призводити до жахливих наслідків, зокрема насильства в сім’ї. Щоби запобігти цьому — маємо відкрито говорити на тему сексу та дуже чітко розуміти одне одного, коли йдеться про будь-які дії щодо нашого тіла. Навколо змін до Кримінального кодексу буквально за один день виникло багато міфів. Пропоную розібратися — що означає згода на секс та чому важливе розширення понять «сексуальне насильство» і «зґвалтування». У матеріалі The Village Україна добре пояснюється, що відтепер сексуальним насильством буде також вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру, не пов’язаних із проникненням в тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілої особи. Раніше ж закон визначав сексуальне насильство як примус до статевих зносин силою або шантажем, або ж, якщо особа була в безпорадному стані. Важливо, що тепер насильники будуть винні у тому, що вони не отримали не тільки однозначної конкретної згоди на секс, а й на будь-які принизливі дії стосовно жертви. Оновлення ж поняття «зґвалтування» полягає в тому, що відтепер ним вважатимуться дії сексуального характеру, що пов’язані з проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета, без добровільної згоди потерпілої особи. Щодо важливості згоди на секс — вже класичним є приклад з чаєм у відомому відео, яке переклали на українську Центр "Жіночі перспективи". Ви ж не подумаєте примусити пити чай людину, яка його не хоче? Дізнавайтеся детальніше про зміни до законодавства у матеріалі: https://goo.gl/afQQhw. Це справді важливо.

Geplaatst door Уляна Супрун op Zaterdag 12 januari 2019

«Відтепер сексуальним насильством буде також вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру, які не пов'язані з проникненням в тіло іншої особи, без добровільного згоди потерпілого. Раніше ж закон визначав сексуальне насильство як примушення до статевого акту силою або шантажем, або ж, якщо особа була в безпорадному стані»,—пише чиновниця у Фейсбуці.

На закінчення був приведений відеоролик про аналогією з чашкою чаю, який підготували громадські активістки до перегляду української аудиторії.

Нагадаємо, Супрун дала убивчий прогноз: який смертельно небезпечної хвороби не уникне кожен шостий українець. Уляна Супрун попередила українців про ризики інсульту. Вони зростають, якщо не лікувати гіпертонію, ожиріння і миготливу аритмію.

Як повідомляв "Знай.uа" названі 5 причин прокидатися рано.

Також "Знай.uа" писав, безкоштовна медицина зникне? Українців стривожили обіцянки Супрун