Віце-адмірал Сергій Гайдук заявив, що Росія розгортає в окупованому Криму тактичну ядерну зброю і нарощує кількість крилатих ракет.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, Гайдук розповів, що Росія у військовій доктрині чітко вказала основоположну роль Чорноморського флоту у вирішення геополітичних питань.

Більше того він розповів, що Росія постійно збільшує озброєння на Чорноморському флоті.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"З 2014 року з моменту окупації Криму РФ збільшила кількість сумарного залпу крилатих ракет "Калібр" на кораблях Чорноморського флоту. Якщо в 2014 році ця цифра дорівнювала нулю, то в 2018 році ця цифра дорівнює 40 і в РФ є амбітні плани до 2020 року довести сумарний залп до 168. Це реальна загроза національній безпеці", - заявив Гайдук.

Крім того віце-адмірал зазначив, що крилаті ракети, які Росія масово перекидає до Криму можуть бути використані для удару, як по наземним цілях так і по морським.

"Створена тріада сил: морська, авіаційна і берегова компонента, яка здатна застосувати ядерну зброю", - додав він.

Разом з тим варто відзначити, що путінські окупанти провели на території Криму військові навчання. Відомо, що під час так званих навчань кадрові російські військові відбили "масований повітряний удар" з допомогою зенітно-гарматних ракетних комплексів "Панцир-С".

За інформацією російських військових, у навчаннях взяли участь 20 Панцирів та 100 людей. Відомо, що військовими було "знищено" сотню повітряних цілей. Крім того, загарбники потренувалися координувати дії ЗРПК з комплексом радіоелектронного придушення і розвідки.

Крім того варто відзначити, що в одному з нещодавніх інтерв'ю координатор групи "Інформаційний опір" Юрій Карін розповів, чого чекати українцям в 2019 році, наскільки гладко пройдуть вибори, і якою може бути подальша доля окупованого Донбасу.

"Я спочатку говорив, що Кримський міст це чисто піар-проект для рейтингу Путіна і дерибан російського бюджету для його спільників з кооперативу "Озеро". Він не замислювався для вирішення проблем логістичного забезпечення півострова. А постійні істерики перших осіб про укроДРГ, які мріють підірвати міст, це товсті натяки на те, що з мостом не все в порядку", - відповів Юрій Карін.

Нагадаємо, бойовики "ДНР" розповіли, на скільки їх поменшало у 2018 році.

Як повідомляв "Знай.ua", Ярош передбачив велику війну з Путіним.

Також "Знай.ua" писав, що Пєсков розповів, що чекає на Україну після виборів.

Як Росія захопила Крим? Спецпроект | Крим Реалії