У середу, 16 січня, в районі Мар'їнки зафіксовано численні обстріли з боку бойовиків як по позиціях українських військових, так і по житлових кварталах.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Про це повідомили у прес-штабі ООС.

У повідомленні йдеться, що протягом доби бойовики двічі відкрили вогонь по наших бійцях, одного поранили. А на перемир'я і будь-які домовленості їм байдуже.

бойовики
бойовики

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Військові розповіли, як йшли на пост і серед білого дня по них вогонь відкрив ворожий снайпер. На щастя, українські бійці не постраждали. Куля вцілила у будинки мирних мешканців.

Військові кажуть, що проросійським бойовикам байдуже на всіх мешканців Донбасу. Там, біля Мар'їнки, вони обрали тактику, яку ще у 2014 році озвучив президент Росії Володимир Путін: ховаються за спинами жінок та дітей. Окупанти облаштували вогневі точки біля будинків цивільних.

путін
путін

Військові пояснили, що Мар'їнка – це виступ. Він врізається з одного боку в окупований Донецьк, з іншого – в селище Олександрівка. Чіткої межі між населеними пунктами тут нема. Усюди будинки, деякі розбиті та покинуті, а в інших – ще живуть люди. Російські найманці цим користуються та підходять майже впритул до позицій ЗСУ.

ЗСУ
ЗСУ

"Підходять близько – до 50-80 метрів. Десь на такій відстані і провокують, відкривають вогонь з автоматів, снайперської гвинтівки", – розповів один з військовослужбовців.

В разі небезпеки життю – українські оборонці відкривають вогонь у відповідь, не наражаючи при цьому на небезпеку населення. Мар'їнка – це яскравий приклад того, що приносить "русский мир" на Донбас: руйнацію та смерть.

"Ми добре розуміємо, що якщо ми підемо звідси, то війна можливо перейде далі – до наших домівок, тому ми будемо тут стояти й захищати стільки, скільки буде потрібно", – розповідають військові.

Нагадаємо, у Кремлі впевнені, що війна на Донбасі може закінчитися лише після виборів в Україні та низки переговорів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у мережі опублікували свіжі дані про "величезні" заробітки жителів окупованих територій.

Також Знай.ua писав про те, що путінські окупанти провели на території Криму військові навчання.