Скільки може дозволити собі пересічний українець на свою зарплату, стипендію, пенсію? Зовсім небагато, судячи з цін у супермаркетах.

Урядовці, котрі щороку складають список для споживчого кошику, мабуть, давно не зазирали у світову статистику, бо якби зробили це, знайшли там багато цікавого.

Чим життя наших земляків відрізняється від європейського, спробував пояснити на своїй сторінці у Facebook юрист, блогер Михайло Шнайдер. За кордоном, наприклад на 47 євро можна придбати зовсім небагато: кілька кухлів пива, пачку цигарок – на інше банально не вистачить.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Але саме ця сума – стандартна пенсія у нашій державі, для людей, які все своє життя важко працювали.

Все це треба рівномірно розподілити на оплату комунальних тарифів, харчування, ліки, одяг та елементарну побутову хімію. Наскільки це реально, питання риторичне, можна перевірити, поцікавившись у пенсіонерів особисто. Тобто, на 47 євро ми можемо швидше виживати, аніж жити.

У той же час іноземці отримують значно більше допомоги від держави, для порівняння:

Чехія-420 євро.

Польща-450 євро.

Франція -1000 євро.

Фінляндія -1300 євро.

Норвегія-1320 євро.

Нідерланди-1510 євро.

Данія- 2400 євро.

"Дійсно вражає. Різниця просто колосальна. Чому вони все-таки змогли забезпечити гідну старість своїм громадянам, а ми ні? Відповідь дуже проста. У цих державах, влада працює на благо народу. А у нас народ працює на благо влади. Ось в цьому і причина. І якщо ми найближчим часом не розірвемо це замкнене коло, то майбутнього у нас просто не буде ...", - підсумував Шнайдер.

Дивіться: Мінімальна погодинна оплата праці в Україні менша, ніж у бідних державах Африки

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України підготувало постанову, яка зобовяже водіїв проходити медичне обстеження, а вразі виявлення хвороб, українцям заборонять сідати за кермо. Як повідомляв "Знай.ua", в Україні набув чинності новий порядок проведення перевірок на відповідність надання комунальних послуг. Також "Знай.ua", українцям розповіли про зарплати на тимчасово окупованих територіях.