Українці задекларували мільярди гривень у 2018 році. Загалом, в деклараціях українців нарахували загальну суму в 73,1 мільярд гривень. Таким є дохід громадян за минулий рік.

Про це повідомили представники ДФС.

Так, згідно з даними податкових декларацій, в Україні було задекларовано загальний дохід громадян країни у розмірі 73, 1 млрд грн, що на 9,9 млрд грн більше, ніж у попередньому році, або на 16%.

"Самостійно визначені податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб до сплати в бюджет у сумі 2,3 млрд грн, що на 468,5 млн. грн, або на 24% більше, ніж у попередньому році. Сума військового збору до сплати становить 302,7 млн грн, що на 31,8 млн грн, або на 12% більше, ніж у попередньому році", - відзвітували в ДФС.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

В Дердавній фіскальній службі окремо виділили жительку столиці. Так, киянка в графі доходів за 2018 рік задекларувала рекордні 120 мільйонів грн.

Також троє жителя Києва та області задекларували та сплатили до бюджету податкові зобов'язання в розмірі від 50 до 100 млн грн. У свою чергу 10 киян і жителів Запорізької області сплатили до бюджету від 10 до 50 млн грн.

У цілому по структурі доходів українці декларували доходи, отримані у вигляді:

  • доходів, що не підлягають оподаткуванню - 13,5 млрд грн;
  • інших доходів - 13,2 млрд грн;
  • іноземних доходів - 8,4 млрд грн;
  • доходів від спадкування (отримання в подарунок) майна - 7,4 млрд грн;
  • доходів від операцій з продажу (обміну) об'єктів рухомого і нерухомого майна - 6,1 млрд грн.

Уточнюється, що в 2018 році на 4% зросла кількість українців, які декларували право на податкову знижку, а саме більше 143 тисяч чоловік. Сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню, визначена платниками податків у сумі - 265,7 млн грн, що на 51,4 млн грн, або на 24% більше, ніж за аналогічний період попереднього року.

У цілому за результатами кампанії декларування в 2018 році громадянами і особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність, подано понад 622 тис. декларацій, що майже на рівні попереднього року (у 2017 році - майже 636 тис. декларацій).

Разом з тим кількість платників, якими задекларовано прибуток від операцій з інвестиційними активами, зросла на 20%, а кількість платників, які отримали доходи від продажу об'єктів рухомого і нерухомого майна - на 23%.

Нагадаємо, українцям приготували нові комунальні випробування.

Як повідомляв портал Знай.ua, громадянам розповіли про нові зарплати в 2019 році. Однак з такими сумами українцям хочеться ридати.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, чого чекати від 2019 року в плані доходів та витрат.

Дивіться: Жебрацький споживчий кошик. Як насправді живуть прості українці