Практика повернення ліків до аптек широко поширилася в Україні. Схоже, що їх якість викликає певні сумніви. Так, лікарські засоби, які українці повертатимуть до аптек, можуть заборонити до реалізації на фармацевтичному ринку.

Про це розповіла блогероміністр Уляна Супрун.

"Тепер пацієнти можуть повертати лікарські препарати в аптеки, якщо ліки не ефективні. Це дозволить відстежити виробників, які постійно випускають на ринок неефективні ліки. Тоді ми зможемо ці препарати заборонити", - заявила Супрун.

аптека
аптека

Також відомо, що Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками потребує посилення повноважень. А ось з 1 січня 2019 року в Україні запрацювала законодавча норма, згідно з якою в аптеки можна повертати ліки і медичні вироби – однак, тільки неякісні.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

аптека
аптека

Варто нагадати, що медична реформа в Україні триває, уряд анонсував і вже почав реалізацію планів на 2019 рік за основними напрямами. Про це розповів віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Чиновник заявив, що вже найближчим часом у п'яти областях України у сільських амбулаторіях в тестовому режимі стартує послуга телемедицини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що швейцарські медики розробили інноваційний метод лікування прееклампсії — небезпечного ускладнення вагітності. В рамках дослідження природи захворювання вчені з Швейцарської вищої технічної школи Цюріха знайшли ліки, що допомагають стабілізувати показники здоров'я майбутніх мам, повідомляє Medical Xpress.

Кожна двадцята жінка в світі страждає від прееклампсії під час вагітності, яка пов'язана з підвищенням кров'яного тиску і порушує ниркові функції.

Нагадаємо, все, що потрібно знати про кортикостероїди.

Як повідомляв Знай.uа Крим живе на контрабанду ліків з України: чим не догодила "рідна гавань".

Знай.uа писав, вчені знайшли зв'язок між алкоголем і перфекціонізмом.