Внаслідок вибуху розстрілу вантажівки на Донбасі постраждало десять українських військовослужбовців, п'ять з яких отримали поранення, решта – різні ступені контузії, передає 24 канал.

У середу вранці, 16 січня, на лінії розмежування на Донбасі під обстріл із гранатомета потрапила вантажівка українських військових. Внаслідок обстрілу кілька українських військових зазнали поранень. Інцидент стався на межі Донецької та Луганської областей за селищем Троїцьке Попаснянського району.

Вантажівка рухалась від позиції до позиції приблизно о 10:30 ранку. Проросійські найманці випустили по ній протитанкову керовану ракету. Зважаючи на можливість наводити ракету, бойовики точно знали, куди б'ють. Невідомо, звідки у них з'явилася інформація про рух української вантажівки та її місцеперебування.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Внаслідок вибуху п'ять українських військовослужбовців отримали поранення та ще п'ятеро отримали різні ступені контузії. Варто розуміти, що "контузія" хоч і звучить значно легше ніж поранення, після деяких її видів можна важко захворіти або навпаки – не одужати повністю. Навіть рак розвивається після контузій.

Поки що невідомо, у якому стані поранені та ті, кого контузило, штаб ООС наразі про це не повідомляє.

Як повідомляють військові, обстріл вівся з тимчасовонепідконтрольної Києву території ОРДЛО. Терористи застосували реактивний протитанковий гранатомет.

Нагадаємо, 10 січня у четверг в районі проведення Операції Об'єднаних сил на Донбасі загинув український військовий Володимир Крупський.

Як повідомляв портал Знай.ua, окупанти влаштували пекельну бійню в Донецьку: місто здригається від обстрілів, люди у паніці

Також Знай.ua писав, бойовик терористичної "ДНР" поскаржився, що в окупованому Донецьку активізувалися побутові "укропи", які настільки розперезалися, що в трамваї вигукують "Слава Україні!", а таксисти взагалі ображають “ополченців”.