Скандальний священик Московського патріархату, який неодноразово був помічений на комунікації з ватажками анексованого Росією Криму, несподівано вийшов сухим з води.

Про це пише Громадське.

У повідомленні йдеться, що Служба безпеки України не побачила злочину в діях митрополита Сімферопольського і Кримського Лазара (Ростислав Швець), який раніше вітав Сергія Аксьонова з посадою ватажка анексованого півострова та неодноразово співпрацював з окупаційною владою Криму.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

У листопаді Лазар приїздив у Київ на засідання Собору УПЦ Московського патріархату.

"Станом на сьогодні (22 листопада 2018 року — ред.) в кримінальних провадженнях, які розслідуються слідчими органів безпеки, повідомлення про підозру Швецю Р.П. не здійснювалося", — заявили у СБУ.

Варто нагадати, що Лазар був присутній на засіданні Собору УПЦ МП в Києві 13 листопада.

Митрополит неодноразово брав участь у численних заходах, організованих окупаційною владою Криму.

Зокрема, 23 лютого 2015 року з нагоди першої річниці створення так званого "ополчення Криму" митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар провів молебень та освятив пам'ятний камінь "самообороні Криму".

Також 26 жовтня 2016 року він освячував каплицю на честь Миколая II та його родини, яку звели за ініціативою колишньої скандальної "прокурорки" анексованого Криму Наталії Поклонської.

Нагадаємо, у найближчі дні намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло буде викликаний на допит до СБУ.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що слідчі СБУ викликають скандального митрополита на допит поки у якості свідка.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в селі Ворсівка Житомирської області в церкву не пускають священиків УПЦ МП, так як громада села на зборах вирішила перейти в Православну церкву України.
Про це повідомляє Радіо Свобода.

Також Знай.ua писав про те, що до Православної Церкви України з Української православної церкви Московського патріархату перейшли приблизно сім десятків парафій.