Повністю звільнити окупований путінськими головорізами Донбас за шість місяців - реальне завдання, проте така операція позбавлена сенсу, так як місцеве населення продовжує піддаватися кремлівській пропаганді й вірить у "фашизм" в Україні.

Про це розповів для одного з українських видань боєць ООС, командир мінометної батареї 34 ОМБП з позивним "Серп".

Бойовики "ДНР"
Бойовики "ДНР"

Коментуючи заяву екс-лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша з приводу того, що військове звільнення окупованих територій при відповідній дипломатичній підтримці можна здійснити протягом 5 років, Серп зазначив, що зачистити Донбас можна і за коротший час, але є кілька "але".

Жителі "ДНР"
Жителі "ДНР"

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Перше, сьогодні використання калібру понад 100 мм, згідно з Мінським домовленостями, заборонено. В Україні більша частина артилерійських підрозділів має калібр 120-мм і вище. За умови використання цієї зброї, зачистка Донбасу це справа 5-6 місяців", - пояснив військовий.

Ще одним "але", через якого можна піти на силове звільнення Донбасу, є ймовірність перебування на високих посадах проросійськи налаштованих командирів, які грають на руку Кремлю.

Варто нагадати, що в середу, 16 січня, президент України Петро Порошенко провів у Києві зустріч з іноземними дипломатами, в ході якої обговорили тему президентських виборів, які відбудуться вже навесні 2019 року.

У ході зустрічі з дипломатами Порошенко розповів про те, що Росія вже намагається вплинути на хід виборів в Україні. Президент заявив, що операція по втручанню Росії у президентські і парламентські вибори в Україні ведеться повним ходом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що пропозиція США з приводу місії ООН на сході України – неприйнятна, і запевняє, що "Донбас не здасться". Про це стало зрозуміло за підсумками прес-конференції в Москві. Лавров сказав, що Росія запропонувала організувати місію ООН, щоб взяти під охорону спостерігачів ОБСЄ, присутніх на сході України.

Нагадаємо, ФСБ зловила "агента СБУ" проте сталося несподіване: подробиці.

Як повідомляв Знай.uа терористи на Донеччині розстріляли військовий автомобіль з українськими воїнами.

Знай.uа писав, бойовики Путіна посягнули на янголів-охоронців ЗСУ: навіть хрест не зупиняє.