Квартирні аферисти щоразу вигадують нові смеми "розводу" довірливих українців, які шукають дешеве житло. Експерти розповіли, як не потрапити на гачок шахраїв при подобовій оренді квартири.

Однією з найпоширеніших схем обману - ви отримали ключ від квартири, але він не підходить. Потрапити ви туди вже не зможете. "Ріелтори" не виходять на звязок і зі своїми коштами ви можете попрощатися.

Про це пише "businessua.com"

Вікторія Самініна планувала відсвяткувати Новий рік з друзями на знімній квартирі. Дівчина каже, що за три доби компанія заплатила дві тисячі гривень, але потрапити в приміщення в новорічну ніч так і не вдалося.

багатоповерхівка

[quote author=""]"Ми побачили, що ключ не підходить. Подзвонили

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Досвідчений ріелтор Юлія Смирнова каже, що це – одна з найпопулярніших схем шахрайства з орендованим житлом. Зазвичай ключі від неіснуючої квартири одночасно можуть віддати десяткам клієнтів. Фахівець радить – перш ніж віддавати гроші, попросіть документи на квартиру - техпаспорт житла і паспорт власника. До того ж не слід спокушатися занадто дешевими варіантами.

"Якщо ми говоримо про однокімнатні квартири в спальному районі, наприклад, то цінова політика нижче 300 гривень – привід задуматися. Тому що в принципі таких цін практично немає", – говорить Смирнова.


Це, за її словами, середньоарифметична ціна по областях України. Також ріелтор додає, що обов'язково слід підписувати договір оренди і спеціальний акт технічного стану майна. Не зайвим буде попросити поглянути і паспорт ріелтора чи власника, у кого ви винаймаєте квартиру. Чесні орендодавці не проти будуть, якщо ви сфотографуєте документ.

[quote author=""]"Перелік того, що є [в квартирі], в якому стані .... Принаймні,


Такий документ, за словами ріелтора, застрахує вас від несподіваних претензій з боку власника квартири.

Нагадаємо, українцям пропонують нову систему покупки квартири. Цього разу влада запропонує житло в лізинг.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, навесні ціни на ринку нерухомості в Україні зміняться і не на користь покупців. есперти на зивають причиною таких змін вибори президента. За попередніми прогнозами, квартири злетять у ціні на 20%.

Раніше портал Знай.ua писав, що економісти порівняли сьогоднішні ціни на житло та підрахували, скільки громадянам потрібно відкладати з зарплатні, щоб обзавестись власною квартирою.

Дивіться: Як українці сьогодні можуть придбати житло на вигідних умовах