В окупованому Криму російські силовики припинили незаконну кримінальну справу проти кримськотатарського активіста Ісмаїла Рамазанова.

Так званий слідчий кримського слідкому Тимофій Півень припинив справу стосовно, обвинуваченого в екстремістських висловлюваннях по інтернет-рації Zello. Нібито російські силовики визнали, що в діяннях кримчанина немає складу злочину. Про це інформує сайт Крим.Реалії.

Копію постанови Півень показав під час засідання підконтрольного Росії Сімферопольського райсуду Криму.

"Слідчий Півень представив в суді копію постанови про задоволення нашого клопотання 9 січня - в день реєстрації цього самого клопотання. Однак Ісмаїл щодня телефонував слідчому дізнатися про рішення і той повідомляв, що постанови ще немає. У нас є підстави вважати, що постанова винесена заднім числом", - розповів адвокат міжнародної правозахисної групи "Агора" Олексій Ладин.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Також підконтрольний Кремлю суд відклав до 18 січня розгляд скарги про визнання незаконною бездіяльність слідчих Тимофія Півня і Дмитра Косякина, які не винесли рішення за клопотанням захисту про закриття кримінальної справи проти Рамазанова і виключення його з "переліку терористів і екстремістів" Росфінмоніторингу.

Наступного засідання слідчай зобов'язаний надати суду докази того, що саме 9 січня він виніс постанову і направив його Рамазанова і захиснику.

"Також слідчий підтвердив той факт, що погоджує на даний момент з прокуратурою постанову про припинення кримінальної справи. Думаю, 18 числа ми нарешті побачимо цю постанову", - прогнозує Ладин.

Нагадаємо, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова розмовляла з російським омбудсменом Тетяною Москальковою. Вона дізналася, в яких умовах зараз перебуває кримський татарин, інвалід першої групи Едем Бекіров. Він має низку захворювань.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Український юрист повторить долю Сенцова: безглузді звинувачення без шансу на адвоката

Також Знай.uа" писав про те, що Справа "кримських диверсантів": заарештовані українці надали докази злочину ФСБ, тотальна фальсифікація